ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Είμαστε μόνο για τα καρναβάλια;

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Ας δεχτούμε ότι η κυβέρνηση το εννοεί, ότι δεν έκλεισε τα τέσσερα οδοφράγματα για πολιτικούς λόγους αλλά για λόγους υγείας. Και ότι η πρόθεση ήταν καθαρά για προστασία του συνόλου του πληθυσμού και όχι οποιοδήποτε άλλο «σκοτεινό» κίνητρο. Ακόμη κι αν δεχτούμε αυτή την επίσημη εκδοχή, η εν λόγω απόφαση δεν παύει από του να προκαλεί ερωτηματικά ως προς τον τρόπο σκέψης της κυβέρνησης. Με κυριότερο αν όντως αυτή η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Διότι δεν είναι δυνατόν κανείς εκεί πάνω στα ψηλά τα δώματα να μη σκέφτηκε πώς είναι αδύνατον μια τέτοια απόφαση να μην έχει πολιτικά παρατράγουδα.

Και ακριβώς επειδή είναι φύσει αδύνατον να μην έχει πολιτικά παρατράγουδα, είναι αδιανόητο κανείς εκεί πάνω στα ψηλά τα δώματα να μην είχε την πολιτική διορατικότητα να προβλέψει την επερχόμενη όξυνση του πολιτικού κλίματος. Και αφού την προβλέψει, να διαθέτει την πολιτική δεινότητα να τη ζυγίζει ώστε να ιεραρχήσει τι είναι πιο σημαντικό για την «προστασία» μας στην παρούσα κρίσιμη φάση. Και αφού το ζυγίσει, να έχει τα πολιτικά κότσια να διακρίνει ότι στην παρούσα φάση όντως προέχει η προστασία του συνόλου, όχι όμως από τον κορωνοϊό, αλλά από τους πολύ πιο επικίνδυνους «ιούς», όπως του διχασμού, του ψευδοπατριωτισμού και όλους τους παρόμοιους που ευθύνονται για τον χρόνιο πολιτικό αλληθωρισμό μας. Διότι από την στιγμή που η νεκρή ζώνη έχει ένα σωρό «τρύπες» και ο έλεγχός της είναι ως εκ τούτου ελλιπής, το να κλείσουμε τέσσερα οδοφράγματα δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκή μέτρο προστασίας για την υγεία μας. Άρα το μόνο που πετυχαίνει μια τέτοια απόφαση είναι να δώσει λαβή στην αντιπολίτευση να την εκμεταλλευτεί πολιτικά και διχαστικά και συνάμα σοβαρές ενδείξεις στον κόσμο ότι η κυβέρνησή μας δεν τα ’χει πλέον τετρακόσια.

Διότι αν τα είχε, θα είχε και την δεινότητα να αντιληφθεί ότι μια τέτοια απόφαση προκαλεί πολύ περισσότερα προβλήματα και ανησυχία παρά καθησυχασμό. Με κυριότερη την ανησυχία στο κατά πόσο η κυβέρνηση ξέρει τι της γίνεται σε μια τόσο κρίσιμη φάση. Και αν δεν ξέρει τι της γίνεται, τότε ούτε από τον κορωνοϊό μπορεί να μας προστατεύσει αλλά ούτε και από όλους τους υπόλοιπους «ιούς» που μας απειλούν. Τι περίμενε η κυβέρνηση; Ότι η απόφασή της να κλείσει τα οδοφράγματα δεν θα τύγχανε πολιτικής εκμετάλλευσης από την αντιπολίτευση και μάλιστα σ’ αυτό το χείριστο βαθμό στο οποίο την πράττει το ΑΚΕΛ; Τι περίμενε η κυβέρνηση; Ότι δεν θα περνούσε από το μυαλό της κοινής γνώμη ότι με την εν λόγω απόφαση ταυτίζει τις θέσεις της με αυτές του ΕΛΑΜ;

Τι περίμενε η κυβέρνηση; Ότι ο σκεπτόμενος πολίτης δεν θα υποψιαζόταν άλλα κίνητρα δεδομένου ότι η επίσημη δικαιολογία περί υγείας μοιάζει ανεδαφική; Κι αν τα περίμενε όλα αυτά η κυβέρνηση γιατί το έπραξε; Κι αν δεν τα περίμενε πόσο σοβαρή μπορεί να θεωρείται; Κι αν όλα αυτά τα ερωτηματικά τα οποία η ίδια η κυβέρνηση πυροδότησε δεν πλήττουν την προστασία του πολίτη, τότε τι μπορεί να την πλήξει κατά την γνώμη της; Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι μια τέτοια απόφαση δημιούργησε πολύ πιο σοβαρές επικινδυνότητες στην παρούσα φάση, από αυτή του κορωνοϊού; Κι αν δεν το αντιλαμβάνεται τότε πού να πάμε να σταθούμε όλοι εμείς οι δύσμοιροι σκεπτόμενοι πολίτες; Αλλά τι λέω… Ψιλά γράμματα όλα αυτά για την κυβέρνησή μας αφού η διορατικότητά της φτάνει μόνο μέχρι τα καρναβάλια. Στο ίδιο το Υπουργικό κρίθηκε πως είναι πιο σημαντικό να μην ακυρωθούν τα καρναβάλια από το να κλείσουν τα οδοφράγματα.

Διότι σύμφωνα με το σκεπτικό των κυβερνώντων μας η ακύρωση των καρναβαλιών θα προκαλούσε περισσότερη ανησυχία… Ίσως αυτή να είναι η μόνη εξήγηση. Πως τελικά είμαστε μόνο για τα καρναβάλια και αν πράγματι τέτοιοι είμαστε, τότε τέτοια κυβέρνηση μας αξίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση