ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Το απόλυτο μπάχαλο

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Συγγνώμη που θα το θέσω τόσο ωμά αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που μας κυβερνούν πάνε καλά (σε επίπεδο κλινικής διάγνωσης εννοώ); Και γιατί το θέτω τόσο ωμά; Γιατί απλούστατα όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σ’ αυτό το ερώτημα οδηγούν τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη, ο οποίος καλείται καθημερινά να παρακολουθήσει το μπάχαλο που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Διότι περί αυτού πρόκειται.

Πώς αλλιώς να το ονομάσει κανείς εκτός από μπάχαλο; Ο υπουργός Παιδείας έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια, δηλώνοντας πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι ανεπαρκείς γιατί έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του μας είπε πως αν θέλουμε να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο τότε οφείλουμε να λέμε αυτές τις αλήθειες.

Γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει να αλλάξει το σχέδιο αξιολόγησης. Αλλά μέχρι να αλλάξει το σχέδιο αξιολόγησης δεν μας είπε ο από μηχανής-Χαμπιαουρής, τι θα απογίνουν τα παιδιά τα οποία θα συνεχίσουν να διδάσκονται από τους «ψυχολογικά διαταραγμένους» εκπαιδευτικούς; Δεν μας είπε βέβαια ούτε και τί έκανε τόσα χρόνια ως διευθυντής, επιθεωρητής ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ώστε να απομακρυνθούν όλοι αυτοί οι προβληματικοί εκπαιδευτικοί, ούτε θυμάμαι να τον είχα ακούσει να βγαίνει κάπου και να κάνει ένα τέτοιο αγώνα. Για να είμαι ειλικρινής πριν γίνει υπουργός δεν είχα ακούσει καν το όνομά του, πόσω μάλλον τον οποιοδήποτε αγώνα του να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Άρα δηλαδή ο κ. Χαμπιαουρής περίμενε να υπουργοποιηθεί για να ευαισθητοποιηθεί; Πριν από το υπουργιλίκι πού την έθαβε την ευαισθησία του και πώς του επέτρεπε η συνείδησή του να αφήνει προβληματικούς εκπαιδευτικούς να μεγαλώνουν γενιές και γενιές; Με την ίδια λογική ο κ. Καδής πώς και δεν πήρε χαμπάρι αυτές τις περιπτώσεις; Ή πήρε χαμπάρι αλλά δεν έκανε τίποτα; Και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ούτε κι αυτές πήραν χαμπάρι; Τι στο καλό συμβαίνει σ’ αυτό το κράτος; Μας εμπαίζουν όλοι ενορχηστρωμένα;

Και να ήταν μόνο ο από μηχανής-Χαμπιαουρής; Είναι και ο κ. Ιωνάς Νικολάου με τις φοβερές αποκαλύψεις του. Που αποφάσισε κι αυτός τώρα, ασχέτως αν είναι στην ίδια θέση εδώ και μια εξαετία, να μας πει πώς θα εκπλαγούμε με το ποια άτομα μπορεί να βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας της εμπορίας ναρκωτικών. Έσπευσε μάλιστα να μας διευκρινίσει πως δεν αναφέρεται συγκεκριμένα. Και μ’ αυτή τη διευκρίνηση θεωρεί πως «καθάρισε». Δεν του περνάει από το μυαλό πως ο σκεπτόμενος πολίτης ευλόγως θα διερωτηθεί πώς γίνεται να μη μιλάει συγκεκριμένα αλλά να δηλώνει πως θα εκπλαγούμε; Είναι με βάση τις προβλέψεις της αστρολογίας που το λέει; Είναι γιατί πήγε σε μάγισσες και χαρτορίχτρες; Είναι γιατί κάποιος του διάβασε το χέρι; Διότι διαφορετικά δεν εξηγείται η δήλωσή του.

Από τη μία δεν αναφέρεται λέει σε συγκεκριμένα άτομα, από την άλλη όμως λέει πως θα εκπλαγούμε για το ποια άτομα μπορεί να είναι στην κορυφή της εμπορίας ναρκωτικών, διότι μπορεί να είναι και άτομα που θαυμάζουμε για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Συγγνώμη κύριε υπουργέ αλλά πραγματικά πιστεύετε ότι αυτή την τρικυμία εν κρανίω την οποία εσείς συμπυκνώσατε σε μια δήλωση, εμείς πρέπει να την εκλάβουμε ως ένδειξη σοβαρότητας; Και γιατί να την εκλάβουμε ως ένδειξη σοβαρότητας όταν όλα αυτά τα χρόνια δεν είδαμε καμία σοβαρή ενέργεια για να ξηλώσετε τον υπόκοσμο αλλά αντ’ αυτού βλέπουμε τον υπόκοσμο να σας παραδίδει και μαθήματα ήθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (έλεος πλέον). Πού να επεκταθώ στο τομέα της Υγείας ή στις αποκαλύψεις του Δίπλαρου (δυστυχώς δεν με παίρνει το μέγεθος της στήλης). Γι’ αυτό σας λέω. Σκέτο μπάχαλο. Και το δυστύχημα είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται. Διότι αν το αντιλαμβανόταν θα έκανε κάτι για να μας «σώσει» από την προβληματικά αβάσταχτη ελαφρότητα των «εκλεκτών» του.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση

X