ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

#PoliticsBlog Ο βασιλιάς που φορούσε Prada και ο μικρός ανασχηματισμός

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Δυστυχώς, φαίνεται πως κλείνει το μαγαζί» μου είπε η Φωτούλα και άναψε τσιγάρο με τα δάχτυλά της να τρέμουν. «Ξέρεις, εκείνο που δεν μπορώ με τίποτε να χωνέψω είναι πως αυτοί που έστησαν το κόμμα βρέθηκαν σε μια νύχτα έξω από αυτό, από ανθρώπους που σε κάποια φάση είδαν φως και μπήκαν».

Η Φωτούλα είναι από τα παλαιά (όχι πολύ παλαιά για να μην παρεξηγούμαστε) στελέχη του ΔΗΚΟ. Στιβαρή εκπρόσωπος της λευκωσιάτικης μεσαίας τάξης είναι μια καλοστεκούμενη, καλοντυμένη, καλοχτενισμένη πρωτευουσιάνα, μια Αθηνά Κυριακίδου στο πιο μελαχρινό. Την Παρασκευή ετοιμαζόταν να στείλει και αυτή την παραίτησή της στον πρίγκιπα Νικόλαο αλλά την τελευταία στιγμή το ανέβαλε.

«Αμέσως μετά την τραγωδία των εκλογών εγώ και η φίλη μου η Τασία προβλέψαμε τη συρρίκνωση και λέγαμε πως όπως πάμε ούτε ποδοσφαιρική ομάδα δεν θα σχηματίζουμε. Ψες ο σύζυγός μου έλεγε πως μετά το πογκρόμ του Νικόλα αυτοί που θα μείνουν δεν θα αρκούν ούτε για να παίξουν πιλότα. Και να σκεφτείτε πως εμείς κάποτε ανεβάζαμε και κατεβάζαμε κυβερνήσεις» έλεγε με παράπονο η Φωτούλα και ρουφούσε τον καπνό αλά Μελίνα.

Με γερές προσβάσεις στα ψηλά δώματα του ΔΗΚΟ, η Φωτούλα παρακολουθεί από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα. Εξού και η κατάθλιψη από την οποία πάσχει. «Το τι γίνεται εκεί πάνω δεν περιγράφεται» ανέφερε και συνέχισε: Όλοι φοβούνται πως θα βρίσκονται στο επόμενο κύμα διαγραφών, ακόμα και στενοί συνεργάτες του Νικόλα έχουν πάθει κρίση ταυτότητας και διερωτώνται εάν ήρθε και αυτούς η ώρα τους. Κάποιος είπε πως ο πρίγκιπας με τη φόρα που πήρε σε λίγο θα διαγράψει και τον εαυτό του. Κάποιος άλλος έλεγε προχθές πως τα Ativan τώρα τα χρειαζόμαστε, όλοι. Υπήρξε και κάποιος που προέβλεψε πως ούτε τα ποσοστά της Ένωσης Κέντρου δεν θα τα πιάσει το ΔΗΚΟ, όπως πάει».

Και ο μονόλογος της απελπισμένης ΔΗΚΟϊκιάς συνεχίστηκε: «Μου λέει προχθές η φίλη μου η Αναστασία, όχι η γνωστή: Ο βασιλιάς είναι γυμνός, έπεσαν όλα τα προσωπεία! Εγώ της απάντησα πως στην περίπτωσή μας ο βασιλιάς όχι μόνο δεν είναι γυμνός αλλά φοράει και Prada και αυτός και οι γύρω του».

Λίγο πριν με αφήσει η Φωτούλα για να πάει σε ένα «τσάι παρηγοριάς απαρηγόρητων ΔΗΚΟϊκών κυριών», μου είπε: «εύχομαι μόνο ο τελευταίος να κλείσει και την πόρτα και το φως. Μην πληρώνουμε και έξτρα ρεύμα τώρα που χάσαμε και τόσα χρήματα».

Πηγή μου από το άλλο ΔΗΚΟ με ενημέρωσε πως τα πράγματα στο πριγκιπάτο δεν είναι τόσο μαύρα όσο φαίνονται αλλά πολύ πιο μαύρα! Εντός της νέας εβδομάδας οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, μου είπε, πριμοδοτώντας την δημοσιογραφική μου αγωνία.

Η νέα εβδομάδα φέρνει μεγάλο άγχος και για κάποιους που περιφέρονται στον Λόφο της Εξουσίας. Είναι αυτοί που αναμένουν το νεύμα του Νίκαρου για να φορέσουν το υπουργικό κοστούμι που για μέρες το κρατάνε και δεν ξέρουν αν θα το φυλάξουν στη ντουλάπα ή να το επιστρέψουν στον Timinis. «Για κάποιους θα είναι σίγουρα εβδομάδα δακρύων» μου ανέφερε ο κύριος Πάμπος από το μέγαρο.

Όπως μου εμπιστεύτηκε, σε αρκετούς θα τους μείνει μόνο το κοστούμι αφού δεν αποκλείεται τελικά αντί για νέο Υπουργικό να δούμε έναν καλό ανασχηματισμό με δύο-τρεις νέες αφίξεις στην ομάδα του Νίκαρου... Το σίγουρο μέχρι στιγμής, όπως μου είπε, είναι πως η Ζέτα δεν θα είναι μόνη της στο νέο Υπουργικό ενώ τον Χάρη δεν τον αφήνει με τίποτε ο Πρόεδρος, ούτε βέβαια τον Χριστοδουλίδη ούτε και τον Πετρίδη. Ούτε και τον Φούλη προσθέτω εγώ.

Στο νέο Nikaros team μάλλον μπαίνει και ένας εξωσχολικός από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς (είτε ΑΚΕΛ, είτε ΕΔΕΚ) ή από το άλλο ΔΗΚΟ. Μια εναλλακτική που δίνει ο κύριος Πάμπος είναι ο Νίκαρος να κρατήσει τους περισσότερους υπουργούς του. «Εξάλλου πήραν και αυτοί ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό μαζί με τον Νίκαρο» μου είπε. Δεν απέκλεισε να γίνουν αργότερα αλλαγές στο Υπουργικό σε καλύτερο χρόνο με καλύτερη συναστρία και περισσότερη ηρεμία.

ΚΟΥΪΖ: Ποια κυρία διεμήνυσε στον Νίκαρο πως βρίσκεται στη διάθεσή του και είναι έτοιμη να βοηθήσει ξανά το έργο του, όπως αυτός κρίνει;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X