ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα όμορφα υβρίδια όμορφα καίγονται

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Του Σταύρου Χριστοδούλου

stavros.christodoulou@gmail.com

Το ερώτημα δεν είναι γιατί χάλασε το προξενιό μεταξύ των Ανεξαρτήτων και των Κυνηγών, αλλά γιατί άργησε τόσο πολύ αυτό να συμβεί. Από την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορούσε έντονα η φήμη, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρες οι αιτίες. Όταν πλέον έσκασε η είδηση μία από τις εικασίες που ξεχώρισαν είναι ότι όλα έγιναν για τη μοιρασιά της κρατικής χορηγίας, την οποία ανέμεναν να λάβουν, εάν τελικά επιβεβαιώνονταν τα δημοσκοπικά τους ποσοστά. Θέλω να προλάβω όποιους βιαστούν να μιλήσουν για υποβάθμιση του επιπέδου, καθώς το επίπεδο σε αυτή την μάλλον φαιδρή πολιτική ιστορία κυλιέται ήδη στα πατώματα. Ιδού λαμπρό δείγμα γραφής, από τον αντιπρόεδρο του ΚΕΚΚ Άριστο Αριστείδου για τη μέχρι προχθές πολιτικό συνεταίρο του Άννα Θεολόγου: «Μας ξεγέλασες και δουλεύαμε για σένα για μήνες τώρα, ξοδεύοντας αμέτρητες ώρες και χιλιάδες ευρώ για να στηρίξουμε την συνεργασία και την “πούλησες” για τα δικά σου συμφέροντα και φιλοδοξίες. Από το υστέρημά μας και από την ζήση της οικογένειας μας δουλεύαμε αφιλοκερδώς και δεν το σεβάστηκες. Μάθε όμως ένα πράγμα που δεν ξέρεις. Δεν είμαστε πολιτικοί και ούτε θα γίνουμε ποτέ όπως και του λόγου σου. Είσαι χειρότερη από αυτούς που κατηγορείς κάθε μέρα».

Κι ενώ οι Κυνηγοί ξεσπάθωναν στα social media με αμετροεπείς συναισθηματικές αναρτήσεις, η ωραία Άννα συνέχιζε να ψαρεύει στα θολά νερά που την ανέβασαν στον αφρό. Ιδού ένα λαμπρό επίσης δείγμα γραφής της Πασιονάριας των Αγανακτισμένων: «Ο κυπριακός λαός μας εμπιστεύεται λόγω της επιμονής μας για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας. Αλλαγή και ανανέωση με καθαρούς και έντιμους συμπολίτες, άνδρες και γυναίκες, που είναι απόλυτα ξεκομμένοι από πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις ενός σαθρού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που αποδεδειγμένα είναι διαπλεκόμενο με οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα».

Μετά απ’ όλα αυτά και αφού συμφωνήσουμε ότι ομοίως με τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται και οι υβριδικοί πολιτικοί σχηματισμοί, επιβάλλεται να ξανασυστηθούμε. Για τους Κυνηγούς δεν έχω να πω πολλά, καθώς το γεγονός και μόνο ότι κάποιοι μετατρέπουν το χόμπι τους σε πολιτική πλατφόρμα με ξεπερνά. Για την Άννα Θεολόγου όμως έχουμε να πούμε πολλά και ενδιαφέροντα, αφού η νεαρή βουλευτής που μάχεται το «σαθρό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» είναι παλιά γνώριμη του συστήματος.

Το ντεμπούτο της στην πολιτική έγινε ως ιδρυτικό στέλεχος της Αλληλεγγύης, οι περισσότεροι όμως τη γνωρίσαμε ως το πουλέν της «Συμμαχίας Πολιτών» την οποία επίσης δεν άργησε να εγκαταλείψει. Όταν είχε εξασφαλίσει πια την πολυπόθητη έδρα στη Βουλή αισθάνθηκε αρκετά δυνατή ώστε να τολμήσει μια αυτόνομη πορεία. Η Άννα είχε γκελ και το ένιωθε. Έγραφε καλά στην κάμερα, είχε ευχέρεια λόγου και κυρίως είχε την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι είναι αυτό που θέλουν να ακούσουν οι απογοητευμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα ψηφοφόροι. Έκανε λοιπόν μια τελευταία προσπάθεια να εξαργυρώσει το πολιτικό της κεφάλαιο (είναι γνωστό ότι φλέρταρε και με το ΑΚΕΛ) και όταν δεν το κατάφερε αποφάσισε το μεγάλο βήμα: Να ηγηθεί ενός κινήματος διαμαρτυρίας, το οποίο θα απευθυνόταν κυρίως στο θυμικό των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι το ψηφοδέλτιο της συμμαχίας Ανεξαρτήτων και Κυνηγών ήταν ένα συνονθύλευμα αριστερόστροφης ρητορικής και εθνικιστικών αποκλίσεων. Ως κερασάκι στην άνοστη τούρτα, προστέθηκαν αλλοπρόσαλλες θέσεις, οι οποίες γειτνίαζαν επικίνδυνα με τη γραφικότητα. Όπως μου υπέδειξε χαρακτηριστικά πολιτικό πρόσωπο που παρακολουθεί τις δηλώσεις κρότου λάμψης της Θεολόγου, ενώ για παράδειγμα ζητούσε να αφαιρεθεί η εξουσία από τον υπουργό Υγείας να εκδίδει διατάγματα για τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ώστε να τερματιστεί η κυβερνητική αυθαιρεσία, λίγο μετά πρότεινε να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ν’ ανασταλούν μια σειρά από δικαιώματα - ελευθερίες των πολιτών.

Το έχω γράψει ξανά και θα το επαναλάβω με κίνδυνο να γίνω βαρετός: κατανοητή η οργή εκεί έξω, όμως ας προσέξουμε επάνω στη φουρτούνα να μην επιπλεύσουν οι φελλοί. Να το θυμόμαστε αυτό, ειδικά τώρα που οι κάθε λογής «αντισυστημικοί» προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους πουλώντας φτηνό λαϊκισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Σταύρος Χριστοδούλου: Τελευταία Ενημέρωση