ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενώνουμε Δυνάμεις

Γράφει ο Σπονδοφόρος

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1 Στο νισάφι. Κάθε χρόνο την ίδια μέρα και την ίδια ώρα έχουμε την ίδια ακριβώς γκρίνια. Ποιος πήγε στο μνημόσυνο του Γρίβα, γιατί, τι σημαίνει και τι δεν σημαίνει. Αυτή δεν είναι μέρα μνήμης τελικά. Είναι η μέρα της μαρμότας!

2 Στην αχρωματοψία. Ε, άντε και πήρε ο κάθε υπουργός τη δική του λιμουζίνα, στο χρώμα της αρεσκείας του. Στην αρχή γελάσαμε με τα σχόλια του ελεγκτή, μετά όταν διαβάσαμε για τα ποσά και τις αβάντες που έγιναν για τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων έγινε χαρμολύπη. Βέβαια, ο Σωκράτης της κυβέρνησης έχει προεδρικό αυτοκίνητο να κυκλοφορεί. Πρόβα νυφικού, Αβέρωφ;

3 Στην ατάκα. Και από την άλλη, μήπως είναι καιρός να κάνουν πραγματικότητα κάποιοι το «I rest my case», που είπε ο Χάρης; Να «ξεκουράσουν τις υποθέσεις τους», για λίγο, και μετά για τη δόξα να τραβήξουν ξανά.

4 Στον Σιαρλή. Όταν κάνεις come back, καλά είναι να έχεις και την Άντζελα μαζί σου ή τουλάχιστον το come back να είναι στον έρωτα και όχι στην αμνησία. Γιατί δεν γίνεται να λες ότι το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ήταν το πρόβλημα και όχι το ότι εμείς αγοράσαμε όταν οι άλλοι ξεφόρτωναν. «I rest my case», που λέει και η Χάρης.

5 Στη μαγεία. Και η υπόθεση της Focus θυμίζει Voldermort: Κάποιος που δεν λέμε το όνομά του, είναι στην υπόθεση της Focus, ξέρει από μεταγραφές στην Ομόνοια και για να κουμπώσει, όλος περιέργως και μαγικώς δεν τον ακουμπάμε. Τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ζωή.

6 Στην προσφορά. Σχεδόν όλο το εφάπαξ τους και 1.500 ευρώ από τον μισθό του βουλευτή, αν εκλεγούν, θα δώσουν οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ στο κόμμα. Αυτό είναι που λέμε κατεβαίνω στην πολιτική για να «προσφέρω».

7. Στο μπέρδεμα. Τελικά η Godχάρους και το ΔΗΚΟ δεν τα βρήκαν, διαζύγιο πριν το γάμο και πριν στεγνώσουν τα δάκρυα, κανονίζεται νταλαβέρι με ΕΥΡΩΚΟ. Κάποιος πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι τα πολλά one night stand δημιουργούν συναισθηματική ανισορροπία. Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ... 

 8. Στο πάλι. «Το τελευταίο διάστημα σε βλέπω πιο συχνά από τους υπουργούς μου» είπε ο Τσίπρας στον Healthy. Αλέξη, έτσι όπως τα έχεις κάνει στην Ελλάδα, να εύχεσαι τα ταξίδια στην Κύπρο να είναι πιο συχνά, δεν ήταν η Healthy απάντηση, αν και θα ταίριαζε. Αγροτουρισμός.

9. Στο come back. Πάντως, αν ένας κάνει επιστροφή είναι ο Νίκος ο Τόρνος. Οι καβγάδες με τα ΜΜΕ της φουστανέλας για το Κυπριακό του ράβουν κοστούμι. Αν ρίξει και ένα αντρικό μπινελλίκι (δύσκολο το βλέπω) της Ειρήνης, τη βλέπω τη συσπείρωση.

10. Στο «έξω πάμε καλά». Μπορεί να ήταν Healthy εβδομάδα για την εξωτερική μας πολιτική, το γκολ όμως μπήκε από γυναίκα. Η κ. Στέλλα Κυριακίδου εκλέχθηκε πρόεδρος της επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην Κύπρο, βέβαια, το κόμμα της δεν της έδωσε ποτέ αυτή τη θέση...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση

X