ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι δυνατότητες του τερματικού στο Λιμάνι Λάρνακας

Φέτος καταγράφηκαν 35 επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λάρνακας

Για τη ναυτιλία στην Κύπρο και την πορεία υλοποίησης του έργου της Μαρίνας Λάρνακας μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Γενικός Διευθυντής του Λιμανιού, Πάρης Δημητρίου. Όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια το ναυτιλιακό επάγγελμα έχει ανθίσει στην Κύπρο και η χώρα απόκτησε ναυτιλιακή παιδεία καθώς υπάρχουν πολλές σχολές και πανεπιστήμια που προσφέρουν πτυχία για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει προοπτική για τον τουρισμό κρουαζιέρας στη Λάρνακα, ο κ. Δημητρίου απάντησε καταφατικά, επισημαίνοντας ότι η εταιρία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. «Έχουμε ξεκινήσει επισκέψεις σε διάφορες εκθέσεις που αφορούν την κρουαζιέρα και πραγματοποιήσαμε επαφές με εταιρείες» είπε και πρόσθεσε ότι φέτος καταγράφηκαν 35 επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λάρνακας, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι μισές.

Για την ανάπτυξη της Μαρίνας Λάρνακας είπε ότι η πρώτη φάση των εργασιών περιλαμβάνει την ανάπλαση της παλιάς αποβάθρας στο λιμάνι τους επόμενους 3-4 μήνες, το έργο του χώρου για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επισκεπτών το οποίο θα παραδοθεί τέλος του 2027, τον δρόμο ο οποίος ενώνει τις Φοινικούδες με το λιμάνι και κάποια κτήρια τα οποία έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της Μαρίνας.

Το τερματικό, συνέχισε, θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει επιβάτες ημέρας, σε πρώτη φάση, οι οποίοι θα κατεβαίνουν στην πόλη και θα επιστρέφουν πίσω στο πλοίο την ίδια μέρα. Σημαντική είναι και η τοποθεσία του τερματικού καθώς θα είναι πολύ κοντά στην Μαρίνα ώστε να ενδυναμωθεί το κέντρο της πόλης και η κίνηση στο παραλιακό μέτωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρείν : Τελευταία Ενημέρωση