ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τυροκόμοι: Στο 10% η μείωση του όγκου εξαγωγών χαλουμιού

Σύμφωνα με τον κ. Κούλουρο δεν υπάρχουν οι αναγκαίες ποσότητες αιγοπρόβειου γάλακτος ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή

Με αίτημα την άρση του διατάγματος 332/2023 της 20ης Οκτωβρίου, για αύξηση του ποσοστού αιγοπρόβειου γάλακτος στο 19%, μεταβαίνουν την Πέμπτη (04/01), στο Προεδρικό Μέγαρο, οι τυροκόμοι, για να παρακαθίσουν σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τα Υπουργεία Γεωργίας και Ενέργειας.

Για το θέμα μίλησε στο ένθετο «Επιχειρείν» του «ΣΠΟΡ FM 95.0» ο εκτελεστικός γραμματέας του Συνδέσμου Τυροκόμων, Μιχάλης Κούλουρος, σημειώνοντας ότι από την πρώτη Ιανουαρίου, τα μέλη του Συνδέσμου σταμάτησαν να τηρούν τη συμφωνία για παραγωγή χαλλουμιού με ποσόστωση αιγοπρόβειου γάλακτος 19% και ότι από τις 10 Ιανουαρίου θα κλείσουν τα τυροκομία τους, εάν δεν υπάρξει επίλυση του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούλουρο δεν υπάρχουν οι αναγκαίες ποσότητες αιγοπρόβειου γάλακτος ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή χαλλουμιού, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα προέκυψε από τον λάθος υπολογισμό του Υπουργείου Γεωργίας. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τον τελευταίο χρόνο, με τον φάκελο χαλούμι, ο όγκος των εξαγωγών έχει μειωθεί γύρω στο 9-10%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρείν : Τελευταία Ενημέρωση