ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το θρίλερ διαρκείας και η καταγγελία του επιλεκτικού Οδυσσέα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το θρίλερ για την έγκριση ή όχι του κρατικού προϋπολογισμού θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη που η Βουλή θα αποφασίσει. Κάποιοι στον Λόφο κάνουν συνεχώς πράξεις αλλά τα μαθηματικά δεν βγαίνουν ξεκάθαρα γι’ αυτό και η αγωνία παραμένει στα ύψη. Όλες οι ελπίδες της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ πέφτουν στους «μικρούς», δηλαδή: ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, Συμμαχία, Συνεργασία και στο ΕΛΑΜ που ήδη δήλωσε την θετική του ψήφο εκτός στα κονδύλια για τους αιτητές πολιτικού ασύλου, τα οδοφράγματα και τη φοίτηση Τουρκοκύπριων μαθητών σε ιδιωτικές σχολές.

Κάποια από τα κόμματα ή βουλευτές ενδέχεται να τηρήσουν αποχή και να μην ψηφίσουν τελικά υπέρ ή κατά του προϋπολογισμού, κάτι που περιπλέκει περισσότερο τις προβλέψεις.

Ήδη δύο βουλευτές, ο πρίγκιπας Νικόλαος και ο Μαρίνος Μουσιούτας, οι οποίοι βρίσκονται πια σε αντίπαλα στρατόπεδα, δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στη Βουλή και να ψηφίσουν την Πέμπτη λόγω της καραντίνας στην οποία βρίσκονται.

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε χθες ότι το… κακό με τους βουλευτές που θα μείνουν εκτός ψηφοφορίας ενδέχεται να τριτώσει μετά τον τραυματισμό του βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκου Κέττηρου. Σύμφωνα με όσα άκουσε το πρωί, είναι αμφίβολο εάν ο Κέττηρος, που γλίστρησε ενώ βρισκόταν σε ψώνια μέσα στη χθεσινή καταιγίδα και τραυματίστηκε, μπορέσει τελικά να παρευρεθεί την Πέμπτη στη Βουλή για να ψηφίσει. Κάτι που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την ισορροπία δυνάμεων.

Η ουσία είναι ότι μέχρι αύριο το θρίλερ θα συνεχιστεί και μάλιστα θα αυξηθεί, αφού κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Από τον Λόφο πάντως μαθαίνω πως έχουν ήδη εξεταστεί δύο σενάρια σε περίπτωση που τελικά δεν περάσει ο προϋπολογισμός. Η πηγή μου υποστηρίζει ότι συζητήθηκε ακόμα και το χειρότερο, για ορισμένους, σενάριο. Να οδηγηθούμε δηλαδή στην προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών. Μάλιστα ρωτήθηκε και ο Αναστασιάδης τι θα πράξει σε ένα τέτοιο σενάριο ο οποίος απάντησε, όπως μου λέχθηκε, άμεσα και αυθόρμητα. Δεσμεύτηκα όμως να μην αποκαλύψω την απάντησή του. Και εγώ κρατώ τις δεσμεύσεις μου...

Νέο μέτωπο άνοιξε με την κυβέρνηση ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις καταγγέλλοντάς την στον Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Υπηρεσιών (INTOSAI) για την άρνησή της να του παραδώσει αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων. Μάλιστα ο INTOSAI ζήτησε με επιστολές του προς τα ενδιαφερόμενα μέρη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, τον Γενικό Εισαγγελέα και τα κοινοβουλευτικά κόμματα τις απόψεις τους αναφορικά με τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Είναι η στιγμή που η κυπριακή αντιπολίτευση μετατρέπεται σε εξαγώγιμο προϊόν με την πρωτοβουλία του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Ήδη κυβέρνηση και Γενικός Εισαγγελέας συνεργάζονται για τη διαχείριση του θέματος και την ετοιμασία των σωστών απαντήσεων προς τον INTOSAI.

Η δήλωση που ξεχώρισε χθες για τον Οδυσσέα ήταν αυτή του Φούλη στο ΣΙΓΜΑ. Όπως είπε, «ο Γενικός Ελεγκτής είναι αδιάφθορος αλλά θα γίνει η αιτία να κρημνιστεί η χώρα». Όπως είπε, εγκληματικές παραλείψεις γίνονταν ενδεχομένως από το 2013 και ο Γενικός Ελεγκτής είχε όλο το δικαίωμα εδώ και χρόνια για να πάει και να ελέγξει. «Κάποιος που είχε επτά χρόνια να ελέγξει τους φακέλους, πριν καν μπουν ερευνητικές επιτροπές, τι έκανε γι΄ αυτό το διάτρητο, όπως το χαρακτηρίζει ο Νικόλας, σύστημα και γιατί ευαισθητοποιήθηκε όταν άρχισε η ερευνητική επιτροπή για να πάρει επιλεκτικά φακέλους;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε επιλεκτικά τους φακέλους δύο εταιρειών, η μια με 800 άτομα προσωπικό και η άλλη με επενδύσεις 700 εκατομμυρίων ευρώ, για να εξετάσει».

Όπως είπε, ο Οδυσσέας παίρνει επιλεκτικά καταστάσεις και αποκάλυψε: «Έγιναν οι προεδρικές εκλογές το 2018, είδατε τον ΓΕ να κάνει έκθεση για τα οικονομικά των υποψηφίων; Επειδή υπήρχαν κάποια ζητήματα που αφορούσαν το ΔΗΚΟ και τον Νικόλα, περίμενε δύο χρόνια να αλλάξει η Βουλή τον νόμο για να δώσει ενδεχομένως πάσα σε κάποιους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα». «Αυτός που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του με την όλη συμπεριφορά του γίνεται το πολιτικό εξάρτημα του ΔΗΚΟ για να οδηγηθεί ο τόπος σε περιπέτειες».

Αληθεύει πως τα επιχειρήματα του Αβέρωφ ακούστηκαν χθες και εντός του ΑΚΕΛ από υψηλόβαθμο μάλιστα στέλεχος το οποίο σημείωσε πως αναμένει να ζήσει και το ΑΚΕΛ παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον;

ΚΟΥΙΖ: Ποιος βουλευτής του ΔΗΚΟ εκφράστηκε εντός του κόμματος κατά της καταψήφισης του προϋπολογισμού και δέχτηκε κατσάδα από άλλο στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρίγκιπα Νικόλαο;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση