ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι δέκα πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές

Πρώτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές ομαδικό άθλημα στον κόσμο με τους περισσότερους φανς. Στις αρχές του 21ου αιώνα ασχολούνταν με αυτό περισσότεροι από 250 εκατομμύρια αθλητές σε περισσότερα από 200 κράτη...

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση που διοργανώνεται από την FIFA είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Βασικός εξοπλισμός είναι η μπάλα, στο ερώτημα τι έχει η μπάλα μέσα, η σωστή απάντηση, κατά την άποψη μου, σε μία ευρύτερη άποψη είναι Δόξα και Χρήμα. Ποιος δεν γνωρίζει τον Ρονάλντο τον Μέσι ή τον Μαραντόνα και τον Μπέκαμ παλιότερα, μάλλον λίγοι σε όλο τον κόσμο. Εκτός όμως από τη δόξα, οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών είναι ιδιαίτερα υψηλές και είναι από τις μεγαλύτερες μεταξύ των αθλητών σε όλα τα αθλήματα ομαδικά ή ατομικά. Παρακάτω θα δούμε μια λίστα με τους 10 πλουσιότερους ποδοσφαιριστές που αφορά τη συνολική περιουσία τους, διότι εκτός από τις αμοιβές, στο σύγχρονο μάρκετινγκ η φήμη και η αναγνωρισιμότητα πληρώνεται ίσως αδρά.

1 Κριστιάνο Ρονάλντο, περιουσία 210 εκ. Ευρώ
Το συμβόλαιο του Ρονάλντο επεκτάθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σεπτέμβριο του 2013 και βάση αυτού κερδίζει € 18,2 εκ ετησίως. Επιπλέον, κέρδισε επιπλέον μπόνους το 2014 για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας από την ΦΙΦΑ και από την κατάκτηση από την Ρεάλ Μαδρίτης του Champions League και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Οι χορηγίες που έχει συνάψει του αποφέρουν περαιτέρω € 25εκ στην καθαρή θέση του, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών σχέσεων του με την Toyota, την Herbalife, την Emirates, την Castrol, την Samsung, Soccerade, Emporio Armani, Konami, Banco Espirito Santo και KFC. Η πιο προσοδοφόρα από όλα είναι η συμφωνία του με τη Nike, για την σειρά ρούχων με σήμα το CR7 που του αποφέρει ετήσια ποσοστά επί των πωλήσεων. Άλλες επενδύσεις του περιλαμβάνουν το Museu CR7, το νυχτερινό κέντρο Seven nightclub στο Algarve, η εφαρμογή για κινητά, Mobitto, και ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των € 30εκ.

2 Λιονέλ Μέσι, περιουσία 200 εκ. Ευρώ
Ο Λιονέλ Μέσι έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο προ φόρων για παίκτη ποδοσφαίρου στον κόσμο, έχει ωφεληθεί από τις τακτικές ανανεώσεις του συμβολαίου του από την Μπαρτσελόνα, την μοναδική ομάδα που έχει αγωνιστεί. Εκτός από το συμβόλαιο του ,έχει χορηγικές συμφωνίες που είναι αρκετά προσοδοφόρες με τις Adidas, EA Sports, Ooredoo, Samsung, Lay, η Audemars Piguet, Gillette, Dolce & Gabbana, Head & Ώμοι, Gatorade και Pan Bimbo. Διαθέτει στην ιδιοκτησία του το «Azahares del Parana», ένα τεράστιο συγκρότημα κατοικιών, λίγο έξω από την γενέτειρα του το Ραζόριο της Αργεντινής που περιλαμβάνει επτά κλειστές κοινότητες, μια παραλία, ένα γήπεδο γκολφ και ένα αθλητικό συγκρότημα. Πρόσφατα έφυγε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, Limecu Espana, η οποία είναι τώρα αξίζει € 11,7 και διευθύνεται από τον αδελφό του Rodrigo.

3 Νεϊμάρ, περιουσία 135 εκ. Ευρώ
Ο Νεϊμάρ ήταν το πρόσωπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, που διοργανώθηκε στην χώρα του την Βραζιλία και από το συμβόλαιο του κέρδισε € 37εκ από την ημέρα της υπογραφής του. Έχει συμφωνίες με 12 σταθερούς χορηγούς που περιλαμβάνονται οι Nike, Panasonic, Claro, άρωμα ποδιών Tenys-Pé, μάρκα εσωρούχων Lupo, τα ανθρακούχα ποτά Guarana, η Unilever, η Volkswagen, η Santander, η Red Bull, Heliar (μπαταρίες αυτοκινήτων) και η εφαρμογή κινητών Palpiteiros app. Ο πατέρας του, Neymar ο πρεσβύτερος, εισέπραξε μια πληρωμή € 40εκ, όταν ο νεαρός άσσος πήγε στη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2013, μια αμοιβή που οδήγησε σε μια έρευνα για φοροδιαφυγή.

4 Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, περιουσία 105 εκ. Ευρώ
Την αξία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είχε κατανοήσει νωρίς ο τότε αθλητικός διευθυντής της Μάλμε Hasse Borg που τον πούλησε για € 8,7 εκατ στον Ajax σε ηλικία 19 ετών. Ο Σουηδός είναι προσεκτικός με τις χορηγίες του ώστε να μην είναι πάρα πολύ υπερβολικές – έτσι συνεργάζεται με Nivea, Xbox, Volvo και Dressman ενώ με την Nike η σύμβαση έληξε το περασμένο έτος – αλλά είναι επιτυχημένος πολύ με τις επενδύσεις του. Έχει στην ιδιοκτησία του 350 στρέμματα δασικής περιουσίας στην Dävensö, μια εκκλησία στο κέντρο της Στοκχόλμης πρόσφατα ανακαινισμένη σε ένα αρχοντικό και μια επένδυση σε ένα μπλοκ 66-διαμέρισμα στο Tribeca, στο Μανχάταν. Επίσης, συνεργάζεται με το IT billionaire του Dan Oloffson και μια εφαρμογή celebrity-μάρκετινγκ από το 2013. Το βιβλίο του Είμαι ο Zlatan, κυκλοφόρησε σε πάνω από 20 χώρες, όπου του απέφερε άλλα € 8εκ.

5 Γουέιν Ρούνεϊ, περιουσία 103 εκ. Ευρώ
Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας Γουέιν Ρούνεϊ είναι ο υψηλότερα αμοιβόμενος παίκτης στην Premier League, το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής αξίας του προέρχεται από τον μισθό του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος του αποφέρει σε ετήσια βάση € 18,9 εκ. Τα εισοδήματα του ενισχύονται κατά € 5,4 εκ χάρη στην ασχολία του με τη Nike, τη Samsung και την Harper Collins. Κατέχει, επίσης, ένα άλογο κούρσας (δύο είχαν συνταξιοδοτηθεί το 2013), ενώ έχει ένα αρχοντικό στο Prestbury που είναι αξίας άνω των € 6 πριν την ανακαίνιση που πραγματοποίησε.

6 Κακά, περιουσία 96 εκ. Ευρώ
Ο κάτοχος της χρυσής μπάλας του 2007 Βραζιλιάνος Κακά, κέρδισε περισσότερα από € 35 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που έμεινε στην Ρεάλ Μαδρίτης, και ο μισθός του ήταν περισσότερο από το ήμισυ στην επιστροφή του στη Μίλαν, επιπλέον στην επιστροφή στην πατρίδα του ήρθε σε συμφωνία για € 2εκ για έξι μήνες με την Σάο Πάολο ενώ τώρα αμοίβεται με € 6,3 εκατ από το Orlando City, που του δίνει το προνόμιο να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του MLS. Έχει χορηγικές συμφωνίες με τις Pepsi, Adidas, Samsung, Gillette και την Armani (επταετή σύμβαση) που είναι σε εξέλιξη. Κατέχει ακίνητα στο Μανχάταν, στο Νατάλ της Βραζιλίας, στην Μαδρίτης και στο Μιλάνο.

7 Σάμουελ Ετό, περιουσία 87 εκ. Ευρώ
Σχεδόν το ήμισυ της περιουσίας του Σάμουελ Ετό προέρχεται από τα δύο εξαιρετικά προσοδοφόρα χρόνια που πέρασε στη Ρωσία με την Άνζι, πριν από αυτό είχε κερδίσει back-to-back την διοργάνωση του Champions League με την Μπαρτσελόνα (2009) και Ίντερ (2010). Κέρδιζε € 10εκ το χρόνο στη Βαρκελώνη και € 5 εκατ πέρυσι στην Τσέλσι. την αξία της περιουσίας του αυξήθηκε από τις επικερδείς συμφωνίες με την Puma και Ford, τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μία επένδυση που βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αφορά την έναρξη της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Samuel Eto’o στην Κένυα.

8 Ραούλ, περιουσία 85 εκ. Ευρώ
Ο Ισπανός Ραούλ μπαίνει στη λίστα των πλουσιότερων παικτών ποδοσφαίρου από τα κέρδη των συμβολαίων που έκανε από την παρουσία του στα 16 χρόνια παρουσίας στο Μπερναμπέου με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αμείβονταν με € 7εκ ετησίως. Κέρδισε, επίσης άλλα € 14εκ για δύο χρόνια στο από την Σάλκε στην Γερμανία και € 10 για δύο σεζόν στο Κατάρ από την ομάδα Αλ-Σαντ. Είναι τώρα στη Νέα Υόρκη Cosmos, όπου είναι επικεφαλής στην ακαδημία, για άγνωστο αλλά σημαντικό μισθό. Το χαρτοφυλάκιο εκτός ποδοσφαίρου είναι μεγάλο περιλαμβάνει, την επιχείρησή Scar Sport στην Ευρώπη που επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επίσης, μια εταιρεία ακινήτων, την Luri, και μια εταιρεία ενέργειας, την cadmus της οποίας κατέχει το 20 τοις εκατό.

9 Ροναλντίνιο, περιουσία 83 εκ. Ευρώ
Εννέα χρόνια μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας το 2005, και τέσσερα χρόνια μετά την έξοδο από την Ευρώπη, ο Ροναλντίνιο εξακολουθεί να κερδίζει πάρα πολλά χρήματα. Ο Βραζιλιάνος πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια με € 2,7εκ ετήσιο συμβόλαιο στην Ατλέτικο Μινέιρο στην χώρα του και στο Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, αλλά πρόσφατα μετακόμισε στο Μεξικό, όπου το συμβόλαιο του με την Κερετάρο σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με τις επιδόσεις του, αλλά θα μπορούσε να αξίζει επιπλέον € 2,5 ανά έτος. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του προέρχεται από τις ημέρες του Βαρκελώνη και μία εξαιρετική συμφωνία με τη Nike η οποία έφερε σε αυτόν πάνω από € 20 εκ τα τελευταία 10 χρόνια.

10 Φράνκ Λάμπαρντ, περιουσία 80 εκ. Ευρώ
Ο Φράνκ Λάμπαρντ δεν είναι στη λίστα αυτή, χάρη στην σειρά βιβλίων ποδοσφαίρου για τα παιδιά, για την οποία κέρδισε λιγότερο από £ 50.000. Αντ ‘αυτού, βρίσκεται στην λίστα λόγω των 13 χρόνων που είναι στην Τσέλσι (και ένα στο Μάντσεστερ Σίτι) όπου κερδίζει πάνω από € 35 εκατομμύρια ενώ το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων του αξίζει το ίδιο. Είχε κέρδος €5m από την πώληση της έπαυλή του στο Esher, ενώ στο Λονδίνο το αρχοντικό του αποτιμάται σε πάνω από € 13εκ. Επίσης, του ανήκουν διαμερίσματα στο Docklands και στην Βαρκελώνη, και έχει χορηγικές συμφωνίες με την Nike και την Adidas.

www.sportotal.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση