ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

F1: Δάχτυλο κουνάς πρώτα στην McLaren

Αχρείαστο ρίσκο, υπεραισιοδοξία... δεν νομίζω

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ένα απ’ τα πιο γερά χαστούκια της μέχρι τώρα σύντομης καριέρας του στην Formula 1 δέχθηκε ο Λάντο Νόρρις. Ο πιλότος της McLaren έκανε το λάθος να μην μπει στα πιτς τέσσερις γύρους πριν το φινάλε του αγώνα (που θα ήταν το σωστό timing για να διατηρήσει την πρωτιά) για να αλλάξει ελαστικά για ενδιάμεσες συνθήκες, και ρίσκαρε να μείνει με τα στεγνά (σλικς) στην πίστα, για να διατηρήσει την πρωτοπορία του αγώνα. Το αποτέλεσμα γνωστό, μιας και η νίκη «γλίστρησε» απ’ τα χέρια του.

Αρκετοί μίλησαν για αχρείαστο ρίσκο, για απειρία και για μια σχεδόν επιπόλαιη απόφαση απ’ τον νεαρό Βρετανό. Άλλοι πάλι άπλωσαν ασπίδα προστασίας στον Λάντο και στην ομάδα του λέγοντας πως αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ασφαλώς ήταν μια άτυχη, όμως δεν μπορεί να μην υπάρξει ευθύνη. Και η αλήθεια είναι πως αυτή δεν βαραίνει τον πιλότο αλλά την ομάδα.

Εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση

Η απόφαση του Νόρις να μείνει στην πίστα είχε να κάνει με την πεποίθηση του πως μπορούσε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες. Ο Βρετανός έχει εξαιρετικό χειρισμό του μονοθέσιου, και είναι απ’ τους πιλότους που ξεχωρίζουν σε συνθήκες βροχής. Εκείνη την στιγμή ως εκ τούτου πίστευε πως μπορεί να αντέξει μέχρι τέλους. Το πίστευε χωρίς όμως να υπολογίζει μια λεπτομέρεια που η ίδια η ομάδα όφειλε να γνωρίζει και να προσμετρήσει.

Η λεπτομέρεια που άλλαξε τα πάντα

Τέσσερις γύρους πριν το φινάλε ήταν η σωστή στιγμή για να μπει ο Λάντο στα πιτς. Στην ενδοεπικοινωνία ο Βρετανός δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν θέλει να μπει στα πιτς και θα το παλέψει μέχρι το φινάλε. Δεν πέρασαν πολλά δευτερόλεπτα απ’ τη στιγμή που πέρασε το σημείο εισόδου στα πιτς, και μια ξαφνική νεροποντή άφησε τον Λάντο να παλεύει με τα σλικς και να έχει δύο εξόδους από την πίστα που πλέον είχε μαζέψει πολύ νερό. Τα πάντα τελείωσαν σε εκείνη την νεροποντή, την οποία ασφαλώς και δεν μπορούσε να προβλέψει ο ίδιος ο πιλότος.

Η ομάδα όφειλε να προσέξει τα δεδομένα καλύτερα και μην αφήσει τον πιλότο της να πάρει ένα αχρείαστο ρίσκο που στην τελική του στέρησε την πρώτη νίκη της καριέρας και το εντυπωσιακό back to back της McLaren. Τα λάθη πληρώνονται και ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αγώνες της Formula 1 υπό βροχή το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
FORMULA 1  |  F1  |  AUTO

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση