ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

GP Ρωσίας: Είπε και «ευχαριστώ» ο Hamilton!

Τεράστια ανατροπή στο Σότσι, αδιανόητη ατυχία για τη Ferrari!

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παρά το φοβερό ξεκίνημα των δύο Ferrari, με έναν Vettel που θύμιζε τον παλιό καλό του εαυτό, όλα πήγαν ανάποδα στη συνέχεια, με τον κινητήρα του Γερμανού να τον εγκαταλείπει. Η Mercedes όπως ήταν φυσιολογικό εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ατυχία της Ferrari και έκανε το 1-2.

Ονειρικά ξεκίνησε ο αγώνας για τη Ferrari, η οποία σχεδίασε ένα εξαιρετικό πλάνο στρατηγικής με στόχο να εξασφαλίσει από τις πρώτες δύο στροφές το 1-2 για την ομάδα της. Στην εκκίνηση λοιπόν, ο Leclerc κινήθηκε προς την γραμμή του Hamilton, δίνοντας ταυτόχρονα το παραθυράκι στον Vettel που ξεκίνησε 3ος, να προσπεράσει και τους δύο και να βρεθεί πρώτος.

Έτσι κι έγινε, με την Ferrari να βλέπει τα πράγματα να οδεύουν όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει. Στη συνέχεια η ιταλική ομάδα έβαλε στα pits τον Leclerc και μετά από λίγους γύρους έβαλε και τον Vettel, έτσι ώστε μέσω της διαδικασίας των pit stops να επιστρέψει την πρώτη θέση στον poleman, Charles Leclerc.

Τα υπολόγισαν όλα σωστά στη Ferrari, τον τελευταίο λόγο όμως είχε ένας αστάθμητος παράγοντας. Η κινητήρια μονάδα του μονοθέσιου του Vettel τον εγκατέλειψε, υποχρεώνοντας τον Γερμανό να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Η είδηση αυτή έφθασε σαν δώρο στα αυτιά των ανθρώπων στη Mercedes, οι οποίοι πολύ φυσιολογικά έβαλαν τους δύο οδηγούς τους αμέσως στα pits και βγήκαν μπροστά από τον Leclerc, φέρνοντας τούμπα τον αγώνα.

Στον 27ο γύρο αποχώρησε ο Vettel και στον 33ο γύρο έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας για να έχουμε ξανά κανονικό αγώνα. 20 γύροι λοιπόν χώριζαν τον Hamilton από μια απρόσμενη νίκη, αφού όλα έδειχναν με το ξεκίνημα πως ο αγώνας θα εξελισσόταν σε θρίαμβο για τη Ferrari.

Ο Leclerc πλέον είχε ένα βουνό να ανέβει, αφού για να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης, θα έπρεπε πρώτα να προσπεράσει και τον Bottas που υπερασπιζόταν όσο μπορούσε τον teammate του.

Όλα κύλισαν ομαλά για την Mercedes σ’ αυτούς τους γύρους που είχαν απομείνει και ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την 82η νίκη της καριέρας του και 4η του στο Σότσι. Απόλυτη κυριαρχία σε αυτή την πίστα για την Mercedes τα τελευταία χρόνια, παρόλο που σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν η Ferrari δεν είχε την ατυχία με τον κινητήρα του Vettel.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο Ιαπωνικό Grand Prix, που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

X