ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σκέψεις για μονιμοποίηση των πέντε αλλαγών

Ένα μέτρο που εμφανίστηκε ένεκα κορωνοϊού και πιθανότατα θα μείνει για πάντα στη ζωή μας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) να εγκρίνει συγκεκριμένες προσωρινές αλλαγές στο άθλημα. Μια από αυτές ήταν και οι πέντε αλλαγές η οποία είχε ως στόχο να μειωθεί η επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών. Το νεότερο που προκύπτει είναι πως αυτό το προσωρινό μέτρο πιθανότατα να γίνει και μόνιμο.

Συμβουλή από FAP και TAP

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Ποδοσφαίρου (FAP) και η Τεχνική Συμβουλευτική. Επιτροπή (TAP) συνεδρίασαν την Τετάρτη 27/10 και η πρόταση τους είναι πως το μέτρο των πέντε αλλαγών πρέπει να παραμείνει στη ζωή μας για πάντα. Η απόφαση αυτή θα δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δίνουν ασταμάτητα αγώνες και για διάφορες διοργανώσεις.

Διαφωνίες από μεγάλους

Βέβαια αυτό δεν είναι και τόσο απλό μιας και υπάρχουν ήδη φωνές που ζητούν την επαναφορά στο καθεστώς των τριών αλλαγών. Τον περασμένο Δεκέμβρη 10 ομάδες απ’ την Premier League, στάθηκαν απέναντι στις πέντε αλλαγές και στην τελική το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο προτίμησε τις τρεις αλλαγές για το 2020-2021, με τις πέντε να χρησιμοποιούνται στο League Cup.

Ένας χρόνος για την τελική απόφαση

Η όποια απόφαση πάντως θα πρέπει να ληφθεί στον επόμενο ένα περίπου χρόνο μιας και το μέτρο των πέντε αλλαγών έχει ημερομηνία λήξης. Θυμίζουμε όταν το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) προχώρησε στην εισαγωγή του κανονισμού των 5 αλλαγών είχε δώσει ως ημερομηνία λήξης τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Πιο πριν και συγκεκριμένα τον Μάρτιο θα γίνει η γενική συνέλευση της IFAB και εκεί λογικά θα έχουμε τα νεότερα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση