ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λαπόρτα για Μέσι: «Έκανα ό,τι καλύτερο, η Μπαρτσελόνα είναι πάνω απ' όλα»

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα μίλησε για την απόφαση «διαζυγίου» με τον Λιονέλ Μέσι και υπογράμμισε ότι: «Δεν είμαι διατεθειμένος να υποθηκεύσω τα δικαιώματα του συλλόγου για κανέναν. Ο σύλλογος είναι πάνω απ' όλα, ακόμη και για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Θα του είμαστε πάντα ευγνώμονες».

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε την Παρασκευή (06/08) ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, προκειμένου να αναφερθεί στις αιτίες που οδήγησαν στο «διαζύγιο» με τον Λιονέλ Μέσι. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, είναι πεπεισμένος ότι έκανε το καλύτερο για τον σύλλογο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε για την αποχώρηση του διεθνούς επιθετικού έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια:

«Είμαι εδώ για να εξηγήσω τι συνέβη με τον Λιονέλ Μέσι. Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι έχουμε λάβει μια κακή κληρονομιά και ο λογαριασμός μισθών αντιπροσωπεύει το 110% στους αριθμούς του συλλόγου. Δεν έχουμε περιθώριο. Οι κανόνες που διέπουν τη LaLiga θέτουν περιορισμούς και δεν έχουμε περιθώριο. Το ξέραμε από τότε που φτάσαμε στον σύλλογο.

Οι αριθμοί που είδαμε μετά τους πρώτους ελέγχους είναι πολύ χειρότεροι από ό,τι μας είχαν πει και αυτό που είχαμε προβλέψει. Αυτό έχει οδηγήσει σε πολύ χρέη επίσης. Έχουμε τρέχοντα συμβόλαια και έναν λογαριασμό μισθών με μεγέθη που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε περιθώρια. Το οικονομικό fair play στη LaLiga είναι διαφορετικό. Για να υπάρξει αυτό το Fair Play, η Μπαρτσελόνα έπρεπε να είναι υπέρ ενός συμβολαίου που θα υποθήκευε το σύλλογο για μισό αιώνα, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

Και συνέχισε ο Λαπόρτα:

«Δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία γιατί υπήρχαν σαφείς αντικειμενικοί λόγοι: Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου και η επένδυση τέτοιου όγκου που βέβαια εμείς ήμασταν πρόθυμοι να κάνουμε, αλλά είχαμε ξεπεράσει το περιθώριο των μισθών. Η καταστροφική διαχείριση του προηγούμενου συμβουλίου ξεπέρασε το όριο και δεν είχαμε χρόνο να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο έχει άλλες προτάσεις.

Ήρθε η ώρα που πρέπει να αποφασίσεις, αφήνοντας τα συναισθήματα έξω, με την ψυχρότητα των αριθμών. Μέσα στη LaLiga πρέπει να τηρούμε αυτόν τον κανόνα, παρόλο που πιστεύαμε ότι έπρεπε να είναι πιο ευέλικτος. Ο Λιονέλ Μέσι αξίζει τα πάντα, είναι ένας άνθρωπος που έδειξε την εκτίμησή του για την Μπάρτσα και τη διάθεσή του να μείνει. Είμαι λυπημένος, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι έκανα το καλύτερο για την Μπαρτσελόνα.

Δεν θέλω να δημιουργήσω ψεύτικες ελπίδες. Ο παίκτης έχει επίσης άλλες προτάσεις και υπάρχει χρονικό όριο επειδή η LaLiga ξεκινά σύντομα. Το πρώτο πράγμα που συμφωνήσαμε μεταξύ μας στις συζητήσεις που κάναμε ήταν να υπογράψουμε για δύο χρόνια και να πληρώσουμε σε πέντε χρόνια. Όμως η υποθήκη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για μισό αιώνα δεν είναι προς το συμφέρον του συλλόγου. Η Μπαρτσελόνα είναι πάνω από όλα.

Ο Λιονέλ αφήνει μια εξαιρετική κληρονομιά. Είναι ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, αφήνει ένα υπέροχο στίγμα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε και τώρα αρχίζει η νέα εποχή. Υπάρχει ένα πριν και μετά τον Λιονέλ. Αυτό που αισθανόμαστε απέναντί ​​του, είναι μια αιώνια ευγνωμοσύνη. Ο Λιονέλ ήθελε να μείνει και δεν είναι ευτυχισμένος. Όλοι είχαμε σκοπό να μείνει και τώρα αντιμετωπίζει, όπως εμείς, την πραγματικότητα. Εύχομαι σε αυτόν και την οικογένειά του τα καλύτερα. Η Μπάρτσα είναι το σπίτι του.

Ο Χόρχε Μέσι (πατέρας το Λιονέλ Μέσι και μάνατζέρ του) είχε μια υπέροχη στάση σε όλες τις διαπραγματεύσεις και δεν μας ζήτησαν τίποτα που δεν ήταν λογικό. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν και αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε είναι να το υλοποιήσουμε. Θα ήθελα να είμαι εδώ με τον Λιονέλ και να ανακοινώσω ότι θα συνεχίσει με τη Μπαρτσελόνα. Μου αρέσει επίσης να ονειρεύομαι, αλλά σήμερα αυτό δεν είναι δυνατό. Χθες μίλησα με τους αρχηγούς τηλεφωνικά. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Έχω πει στους παίκτες ότι ξεκινά ένα νέο στάδιο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και ότι πρέπει να συνεχίσουμε κερδίζοντας χωρίς παίκτες του ταλέντου του Μέσι. Μέγιστη αφοσίωση και επαγγελματισμός.

Προσπαθήσαμε να πάρουμε δίκαιες αποφάσεις και ήταν μια σημαντική στιγμή. Είδα τα πρόσωπα των παικτών και ζήτησα από τους αρχηγούς το μέγιστο, να υπάρξει ένα πολύ δυνατό γκρουπ. Οι αρχηγοί πρέπει να οδηγήσουν την ομάδα σε αυτό το νέο στάδιο, καλωσορίζοντας νέους παίκτες που έχουν ταλέντο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, νέες μεταγραφές θα μπορούν να εγγραφούν».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση