ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπενφίκα - Μπάγερν 2-2: Έκανε το καθήκον της

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μπενφίκα και Μπάγερν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Ντα Λουζ» σε ένα ιδιαίτερα χορταστικό παιχνίδι. Σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα το εισιτήριο για την τετράδα πήγε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Οι Βαυαροί προκρίθηκαν για 5η σερί χρονιά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπενφίκα προηγήθηκε με το Χιμένεθ όμως η Μπάγερν γύρισε τούμπα το παιχνίδι με τα γκολ των Βιδάλ και Μούλερ. Ο Ταλίσκα ισοφάρισε σε 2-2 στο 76’ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας. Η Μπενφίκα επέλεξε να δώσει χώρο και μπάλα στους Βαυαρούς και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και από στημένες φάσεις. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 3ο λεπτό. Η Μπενφίκα απείλησε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελισέου όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 8ο λεπτό ο Χιμένεθ έπιασε μια χλιαρή κεφαλιά όμως ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα απόκρουσε εύκολα τη μπάλα.

όντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 27ο λεπτό. Ο Ελισέου έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χιμένεθ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με μια πανέμορφη κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα η Μπενφίκα έφτασε μια ανάσα από το 2-0 όμως ο Νόιερ απόκρουσε δύσκολα το σουτ του Χιμένεθ.

Οι Βαυαροί ανέβασαν στροφές και αύξησαν την πίεση στη συνέχεια, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Η Μπάγερν ισοφάρισε στο 38ο λεπτό μετά από ένα μελέ που δημιουργήθηκε στην άμυνα της Μπενφίκα. Ο Λαμ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Έντερσον έδιωξε με τις γροθιές και ο Βιδάλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα ασύλληπτο κεραυνό από το ύψος της περιοχής. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Η Μπάγερν μπήκε πάρα πολύ δυνατά στην επανάληψη και έψαξε ένα 2ο γκολ. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα γύρισε τούμπα το παιχνίδι στο 52ο λεπτό. Ο Αλόνσο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χιμένεθ πήρε την κεφαλιά και ο Μούλερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή. Στο 60ο λεπτό ο Ντάγκλας Κόστα έκανε το δυνατό σουτ όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Έντερσον. Στο 62’ η Μπενφίκα απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Αλμέιδα όμως ο Νόιερ απόκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 76ο λεπτό με μια πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα. Η Μπενφίκα απείλησε ξανά στο 88’ με νέα εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα όμως αυτή η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Νόιερ. Το 2-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Μπενφίκα: Έντερσον, Φέισα, Χιμένες, Λίντελοφ, Σάλβιο (68’ Τάλισκα), Ελιζέου (88’ Γιόβιτς), Πίτσι (57’ Γκούντες), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Γκονσάλες, Σάντσες.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Αλόνσο (90’ Μπερνάτ), Βιδάλ, Τιάγκο, Ριμπερί (92’ Γκέτσε), Κόστα, Μούλερ (83΄Λεβαντόφσκι).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση