ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σίγουρα στην Ευρώπη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, μάχονται για να αποφύγουν την 4η θέση οι «αιώνιοι»

Και το σενάριο για 5 ομάδες

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Η εβδομάδα που διανύουμε θα κρίνει τον πρωταθλητή και θεωρητικά τέσσερις ομάδες αλλά πρακτικά… δύο δίνουν τη μάχη τους για τον τίτλο στην Stoiximan Super League. Στο «μέτωπο» των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, ωστόσο, τα πράγματα είναι από χθες αρκετά πιο ξεκάθαρα.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη επί του Ολυμπιακού χθες εξασφάλισε, μετά και την ΑΕΚ, πως θα είναι σίγουρα στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, είτε στα προκριματικά του Champions League ως πρωταθλητής, είτε σε αυτά του Conference League ως δεύτερος ή τρίτος. Οι δύο «Δικέφαλοι» δεν μπορούν πλέον να τερματίσουν τέταρτοι, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν αυτή την… επισφαλή θέση. Κι αυτό γιατί ο τέταρτος δεν βγαίνει στο Conference League εφόσον ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο!

Υπάρχει όμως και ένας αστερίσκος σε αυτό: αν ο Ολυμπιακός τερματίσει τέταρτος, ο Παναθηναϊκός τρίτος και ο Άρης πάρει το Κύπελλο, τότε η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη εφόσον οι Πειραιώτες κατακτήσουν το Conference League στον τελικό της 29ης Μαΐου. Αυτός είναι και ο μοναδικός… συνδυασμός που δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωταθλητής θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό του Champions League στις 23-24 και 30-31 Ιουλίου. Αν είναι η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός θα είναι στους αδύναμους, ενώ αν είναι ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς. Οι άλλες δύο ομάδες που θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο θα παίξουν στον δεύτερο προκριματικό του Conference League, στις 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. Η ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο θα παίξει στο Europa League και έχει αρκετές πιθανότητες να αποφύγει τον πρώτο προκριματικό (11-18 Ιουλίου) και να μπει απευθείας στον δεύτερο (25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση