ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ-Αγία Νάπα 1-0: Προβάδισμα με «δώρο»

Ο Φίλγκεϊτ με αυτογκόλ έδωσε τη νίκη και προβάδισμα πρόκρισης στους γηπεδούχους

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια λανθασμένη εκτίμηση που κατέληξε σε αυτογκόλ ήταν αρκετή για να κρίνει την πρώτη αναμέτρηση (1-0) ανάμεσα σε ΑΕΛ και Αγία Νάπα για τη φάση των «16» του κυπέλλου, που έλαβε χώρα στο Τσίρειο στάδιο.

Ο Μάικλ Φίλγκεϊτ στο 70’ διαμόρφωσε, άθελά του, τα δεδομένα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, που θα κριθεί στον επαναληπτικό της 20ής Ιανουαρίου στο «Τάσος Μάρκου». Μετριότατο και με λιγοστές αξιόλογες φάσεις για 65 λεπτά το παιχνίδι, που επεφύλασσε όλες τις συγκινήσεις για το τελευταίο του κομμάτι.

Το παιχνίδι
Η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία και τη «μερίδα του λέοντος» στην κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να εξαργυρώσει την εδαφική της υπεροχή με μεγάλο αριθμό αξιόλογων επιθετικών προσπαθειών. Από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε πρόθεση να πιέσει ψηλά την αντίπαλη άμυνα και αυτό δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό την Αγία Νάπα, η οποία σε πολλές περιπτώσεις υποχρεωνόταν να απομακρύνει τη μπάλα από τον χώρο άμυνάς της με μακρινές μπαλιές, κάτι που επέτρεπε στους «γαλαζοκίτρινους» να ανακτούν γρήγορα την κατοχή. Οι επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Μάκη Χάβου προέρχονταν κυρίως από τα άκρα, όμως με εξαίρεση μια κεφαλιά του Σαρδινέρο στο 38’ από μπαλιά του Ρομπέρ, δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλο σοβαρό ρήγμα. Πέραν της προαναφερθείσας, η ΑΕΛ είχε άλλη μια καλή φάση με ένα μακρινό σουτ του Σοάρες στο 30’, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκαν απειλητικοί, έχοντας στο ενεργητικό τους δυο-τρία σουτ που δεν ανησύχησαν τον Ντεγκρά.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε κατά πολύ στην επανάληψη. Η ΑΕΛ συνέχισε να διατηρεί την πρωτοβουλία, η Αγία Νάπα εξακολούθησε να έχει παθητικό, κατά κύριο λόγο, ρόλο και το παιχνίδι κυμαινόταν (επιεικώς) στη μετριότητα. Μετά το πρώτο 20λεπτο, ωστόσο, το ενδιαφέρον «αναζωπυρώθηκε». Αρχικά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Λαμπρόπουλο, όμως η καίρια παρέμβαση του Αϊρόσα αποσώβησε τον κίνδυνο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρομπέρ σέντραρε από αριστερά και ο Φίλγκεϊτ, στην προσπάθειά του να παραχωρήσει κόρνερ με το στήθος, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πριντιγκάρ.

Το γκολ που σημείωσε έδωσε «πνοή» στην ΑΕΛ, που έψαξε έντονα ένα δεύτερο τέρμα που θα «καθάριζε» τα πράγματα ενόψει επαναληπτικού. Ο Κουταντέρ έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει σε 77’ και 82’, όμως ο Πριντιγκάρ αντέδρασε όπως έπρεπε και στις δύο περιπτώσεις γλιτώνοντας την εστία της ομάδας του. Ενδιάμεσα, ο Φούσκο είχε απειλήσει για τους φιλοξενούμενους, όμως το σουτ που δοκίμασε στο 81’ ήταν άστοχο.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
ΑΕΛ (Μ. Χάβος): Ντεγκρά, Ελευθερίου (61’ Αϊρόσα), Αντράντε, Σιέλης, Ρομπέρ, Σοάρες, Κουταντέρ, Οχένε (67’ Φράγκου), Σταύρου (54’ Φέλτσερ), Μέσκα, Σαρδινέρο.
Αγία Νάπα (Γ. Κοσμά): Πριντιγκάρ, Λοϊζίδης, Αντωνίου, Σκόπλιακ, Φίλγκεϊτ, Λαμπρόπουλος (78’ Κατσιατής), Φούσκο, Ρέινολντς (86’ Κατσής), Μάρκου (60’ Μέρτακκας), Γεωργίου, Άντολεκ.

Σκόρερ: Φίλγκεϊτ (αυτ. 70’)

Κίτρινες: Σοάρες / Πριντιγκάρ, Γεωργίου, Άντολεκ

Διαιτητής: Χρίστος Ηλία
Βοηθοί: Μιχάλης Μαρίνου, Μιχάλης Τσεντής
Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους
Παρατηρητής: Μιχαήλ Ιωάννου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση