ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μάχη με τα κύματα

Στην ΑΕΛ προσπαθούν να σπάσουν μια κακή παράδοση πολλών δεκαετιών

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το σκηνικό είναι το γνωστό και πραγματικά φέτος είναι «στημένο» πιο τέλεια από ποτέ. Η ΑΕΛ ξεκινά με όνειρα, αλλά με προβλήματα και δυσκολίες στο οικονομικό. Συνεχίζει εντός γηπέδου με καλά αποτελέσματα που αυξάνουν τις ελπίδες, αυτά γίνονται εξαιρετικά με σερί νίκες σε ντέρμπι που φέρνουν την ομάδα πρώτη και ξαφνικά όλα στραβώνουν.

Παίκτες φεύγουν με επιθυμία της ομάδας, άλλοι με δική τους, άλλοι τραυματίζονται χάνουν τη χρονιά μετά θέτουν εαυτούς εκτός ομάδας, άλλοι τραυματίζονται και χάνουν μήνες, έρχεται τριάρα στο ΓΣΠ και μια τεσσάρα ακόμη, ήττα και με τον Ερμή,  ο προπονητής φεύγει και 2-3 βδομάδες μετά υπογράφει σε παραδοσιακό αντίπαλο. Τέλειο σενάριο για μια χρονιά που πάει στον κάλαθο και στην ΑΕΛ όλοι ψάχνουν τις αιτίες σε κάθε λογής φήμες, παραφιλολογίες και διάφορα άλλα.

Όσοι είναι ΑΕΛίστες για δεκαετίες, ξέρουν πολύ καλά τι καταγράφουμε και δεν είναι παρά η ιστορία της ΑΕΛ ή αν θέλετε ο τρόπος με τον οποίο στην ΑΕΛ έχουν πετάξει στον κάλαθο χρονιές σαν τη φετινή.

Κάπου εδώ όμως, μπαίνει η διαχωριστική γραμμή. Ή τουλάχιστον προσπαθούν να τη βάλουν όσοι είναι στην ομάδα. Να πάνε κόντρα στην, κακή, κάκιστη, παράδοση που είναι μέρος του DNA του ΑΕΛισμού και να κρατήσουν τη σεζόν ζωντανή με κάθε τρόπο. Για το κάνεις, θέλεις αποτελέσματα και νίκες. Σαν αυτή στο «Α. Παπαδόπουλος», που ήρθε με μέτρια εμφάνιση, μπόλικο άγχος και χωρίς να σε γεμίζει και με αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Όμως ήρθε και έφερε την ομάδα στην τέταρτη θέση. ΟΚ σε ξενερώνει πως πριν 2-3 μήνες ήσουν πρώτος και έκανες όνειρα τίτλου. Σου τη δίνει που νιώθεις πως μπορούσες για το κάτι παραπάνω και τώρα παλεύεις να σώσεις ό,τι σώζεται. Εκνευρίζεσαι που δε λέει να ανακάμψει η ομάδα και να παίξει όπως τη θέλεις.

Τι να γίνει όμως; Να της γυρίσεις την πλάτη και να πάει «που τζαμέ τζαι τζει» όπως λέμε η χρονιά; Πόσες φορές να γίνει αυτό το έργο, αν υπάρχει μια ελπίδα να δεις κάτι αλλιώτικο δεν είναι καλύτερα; Στην ΑΕΛ πιστεύουν πως είναι και για αυτό κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κρατηθεί στη ζωή η σεζόν.

Μια νίκη μετά από καιρό, δεν είναι για να βγεις στους δρόμους αλλά είναι καλύτερα από το να έχανες και η μιζέρια να χτυπούσε κόκκινο. Υπάρχουν και τα δυο ματς κυπέλλου με ΑΠΟΕΛ να τα παλέψεις. Καλύτερα δεν είναι να έχεις κάτι να παλέψεις, και να το κάνεις όσο μπορείς, παρά να τρώγεσαι με τα ρούχα σου να σκας για το τι έφταιξε;

Κάπως έτσι το νιώθουν και προσπαθούν να το παλέψουν οι εντός ΑΕΛ και προσπαθούν να το περάσουν και στον κόσμο. Η παράδοση είναι εναντίον τους, αλλά αφού αυτές «είναι για να σπάνε» θέλουν να τη σπάσουν κι αυτή.  Να δούμε τι θα καταφέρουν.

*Το Δημήτρη Χριστοφόρου μπορείτε να τον ακούτε καθημερινά στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» 10π.μ.-12μ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση