ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Το άλλο πλεονέκτημα…

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο δύσκολη και κρίσιμη χρονική περίοδο της φετινής χρονιάς για το ΑΠΟΕΛ. Δύο παιγνίδια πρωταθλήματος, από τα τέσσερα τελευταία και ο αυριανός επαναληπτικός ημιτελικός. Όλα αυτά, σε διάστημα εννέα ημερών!

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια καλείται αύριο να ανατρέψει το προβάδισμα πρόκρισης του Απόλλωνα, από το εκτός έδρας γκολ του πρώτου ημιτελικού στο ΓΣΠ (1-1) και ακολούθως με δύο νίκες στα ντέρμπι πρωταθλήματος με Ομόνοια και ΑΕΚ, να πανηγυρίσει την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Μέσα σε εννέα μέρες και από τρεις εξαιρετικά δύσκολες αποστολές, κρίνονται πολλά για το ΑΠΟΕΛ, ίσως και ολόκληρη η χρονιά. Ως προς το στόχο του πρωταθλήματος, υπάρχει το πλεονέκτημα των τεσσάρων βαθμών διαφοράς από τη δεύτερη θέση, μετά και την τελευταία αγωνιστική. Γενικότερα, τα δεδομένα που διαμορφώνονται τις τελευταίες μέρες, δίνουν στο ΑΠΟΕΛ ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα, το οποίο καλείται να αξιοποιήσει.

Έχει να κάνει με τα αγωνιστικά δεδομένα στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια και κυρίως την επιστροφή σημαντικών ποδοσφαιριστών.

Πιο σημαντική η επάνοδος Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός, παρά τα ιδιορρυθμίες  και τις τιμωρίες του, διανύει φέτος την καλύτερη του χρονιά στο ΑΠΟΕΛ, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν οι αριθμοί και οι προσωπικές επιδόσεις του, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, με τον ίδιο στην εντεκάδα και κυρίως τα προβλήματα που δημιουργούνται στην απουσία του. Η εξέτιση της τιμωρίας του (ευχή όλων να ήταν η τελευταία) και η επάνοδος του μετά την επέμβαση στον καρπό, αποτελεί την καλύτερη εξέλιξη για την τεχνική ηγεσία, σε αυτό ειδικά το στάδιο της φετινής χρονιάς.

Στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια και ο Γιώργος Μερκής. Η επιστροφή του δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, αν το θελήσει, να αλλάξει κάποια πράγματα στην άμυνα, σε πρόσωπα ή θέσεις, με δεδομένες τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στα τελευταία παιγνίδια. Είναι ακόμη και ο Κωστάκης Αρτυματάς, ο οποίος απουσίασε από τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος λόγω καρτών και επανέρχεται.

Απ’ εκεί και πέρα «επιστροφές» μπορούν να θεωρηθούν και οι Στίλιτς, Χαραλαμπίδης και Αλωνεύτης. Όχι μόνο γιατί αγωνίστηκαν, μετά από αρκετό καιρό, ούτε γιατί ο Βόσνιος σκόραρε. Απλά γιατί επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, πως υπάρχουν αρκετές επιλογές στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, ικανές να προσφέρουν λύσεις, αναλόγως των αναγκών που μπορεί να προκύψουν σε ένα τόσο κρίσιμο στάδιο της περιόδου, με δεδομένες απώλειες από κάρτες και ίσως κάποιους τραυματισμούς αλλά και επιβεβλημένη την ανάγκη συντήρησης δυνάμεων, για ποδοσφαιριστές «βαρυφορτωμένους» σε λεπτά συμμετοχής από την αρχή της φετινής χρονιάς.

Όσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα των τεσσάρων βαθμών, στο πρωτάθλημα, άλλο τόσο είναι και το πλεονέκτημα των επιλογών για την τεχνική ηγεσία στα κρίσιμα τελευταία παιγνίδια της φετινής περιόδου και στις δύο διοργανώσεις. Κακά τα ψέματα, καμία άλλη ομάδα, δεν έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ένα τέτοιο πλεονέκτημα, ειδικά τέτοια περίοδο.

Στον Τιμούρ Κετσπάγια εναπόκειται, να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα αυτό κατάλληλα και στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, να δικαιώσουν τη φήμη τους, αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση