ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Το σωματείο… ως παίκτης στις εξελίξεις

Το χρονοδιάγραμμα που έχει ενώπιον του σε σχέση με την Εταιρεία

Newsroom 24sports

Γιώργος Παττίχης 

Μέχρι την Τετάρτη (7/4) ή την Πέμπτη (8/4), ο ελεγκτικός οίκος που από την τελευταία εβδομάδα Φεβρουαρίου, διεξήγαγε έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο», θα δώσει τα «ευρήματα» του στον εντολοδόχο Γιάννη Δημητρίου, αλλά και στις διοικήσεις Σωματείου και Εταιρείας.

Οι μέτοχοι της Εταιρείας θα ενημερωθούν στην Γενική Συνέλευση η οποία αναμένεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα. Ο ρόλος που έχει να διαδραματίσει το Σωματείο ΑΠΟΕΛ στην πολύ κρίσιμη και σημαντική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο», είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πολυδιάστατος.

Το Σωματείο εκχωρεί στην Εταιρεία το δικαίωμα διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος ενώ, εδώ και εννέα χρόνια είναι και από τους βασικούς μετόχους της Εταιρείας.

Στις 11 Οκτωβρίου 2012 ο Κυριάκος Ζιβανάρης ανακοίνωσε την μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο» στο Σωματείο ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα μεταβιβάστηκαν 130 χιλιάδες μετοχές – που ισοδυναμούσαν σε 220 χιλιάδες ευρώ – στο Σωματείο, ενώ οι υπόλοιπες 32 χιλιάδες μετοχές μεταβιβάστηκαν στο γιο του Μιχάλη Ζιβανάρη.

Ο ρόλος του Σωματείου ΑΠΟΕΛ στην Συνέλευση της Εταιρείας γίνεται ακόμα πιο σημαντικός και από το γεγονός ότι θα πρέπει (μέχρι τον Αύγουστο) να αποφασίσει την ανανέωση της συμφωνίας Σωματείου – Εταιρείας για την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος για την 5ετία 2022-27.

Η τελευταία συμφωνία λήγει τον Μάϊο του 2022 και βάση το καταστατικό, θα πρέπει το Σωματείο να αποφασίσει τουλάχιστον 9 μήνες προηγουμένως.

Όπως πολύ πρόσφατα (3/4), δήλωσε ο Γιώργος Γεωργίου (ανάλαβε την θέση του προέδρου την 1η Απριλίου), το Σωματείο «δεν έχει άλλη επιλογή από την ανανέωση της συμφωνίας».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι το Σωματείο θα επιμείνει όπως «η όποια διοίκηση της εταιρείας, προσέξει από εδώ και πέρα την οικονομική διαχείριση γιατί είμαστε σήμερα στο σημείο μηδέν».

Ο νέος πρόεδρος του σωματείου ΑΠΟΕΛ Γιώργος Γεωργίου διαδέχτηκε τον Κυριάκο Ζιβανάρη και θα είναι στην προεδρία του Σωματείου μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Θα τον διαδεχτεί ο Πάρης Σπανός εκτός και αν στο μεταξύ ζητηθεί από άλλο μέλος του Δ.Σ. να αναλάβει την προεδρία για ένα εξάμηνο, αντί του Ανδρέα Χατζήκυριακου ο οποίος είχε παραιτηθεί.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, είχε συμφωνηθεί η προεδρία του σωματείου ΑΠΟΕΛ να αλλάζει ανά 6 μήνες, με πρώτο τον Κυριάκο Ζιβανάρη, δεύτερο τον Γιώργο Γεωργίου, 3ον τον Ανδρέα Χατζήκυριακο και 4ον στην θέση του προέδρου τον Πάρη Σπανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση