ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγάλη Πέμπτη... για το ΑΠΟΕΛ

Η ανακοίνωση χρέους ύψους 24 εκ. ευρώ... καταστεί την ημέρα πένθιμη

Όπως αναμενόταν, ο Γιάννης Δημητρίου ο οποίος είχε οριστεί ως ανεξάρτητη, μονοπρόσωπη επιτροπή από την Εταιρεία και το Σωματείο ΑΠΟΕΛ, προχώρησε (λίγο μετά τις 18:00), σε ανακοίνωση της μελέτης – ελέγχου που έγινε γνωστοποιώντας το συνολικό ποσό των οφειλών αλλά και το πλάνο βιωσιμότητας.

Η γνωστοποίηση του ποσού των οφειλών σύμφωνα και με τον έλεγχο του διορισμένου ελεγκτικού οίκου, ανέρχονται στο ποσό των 24,232,886 ευρώ. Η επιβεβαίωση αυτού του τεράστιου ποσού για τα κυπριακά ποδοσφαιρικά δεδομένα, δημιουργεί θλίψη και ανησυχία στις τάξεις του «γαλαζοκίτρινου» κόσμου αλλά και έντονο προβληματισμό για την επόμενη σεζόν.

Όταν «τολμήσαμε» να γράψουμε ότι οι συνολικές οφειλές του ΑΠΟΕΛ ξεπερνούσαν τα είκοσι εκατομμύρια, κάποιοι αντέδρασαν πολύ έντονα «στολίζοντας» μας με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

«Οφειλόμενη απάντηση…»

Όταν την περασμένη Δευτέρα (26/4) ανακοινώθηκε από την Εταιρεία «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο», ότι το έλλειμμα που δημιουργήθηκε για την περίοδο 2020 είναι €5,678,171 κάποια «φερέφωνα» βγήκαν με τίτλο «οφειλόμενη απάντηση της διοίκησης»! Έχουν όμως (σκόπιμα) παραβλέψει ότι άλλο πράγμα το έλλειμμα και άλλο το συνολικό χρέος – οφειλές της Εταιρίας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο λτδ».

Δυστυχώς για το ΑΠΟΕΛ, η οικονομική κατάσταση της Εταιρείας που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι… τραγική και δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια ελπίδας για το μέλλον. Μόνο για την επόμενη σεζόν θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια για να μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει απρόσκοπτα…

Ίσως το μοναδικό στοιχείο που δημιουργεί κάποιου είδους αισιοδοξία είναι η μελέτη βιωσιμότητας που παρέδωσε ο κ. Δημητρίου με ορίζοντα τα 5 έτη με τρία πιθανά σενάρια αλλά και εισηγήσεις για καταστατικές αλλαγές που αφορούν κυρίως θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και που θα προταθούν για ψήφισμα με την πρώτη ευκαιρία στην επόμενη Γενική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση