ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πως τα κάνατε έτσι ρε Σέρβοι;

Τι συνέβη στη χώρα που μας έκανε εξαγωγή τα μοναδικά κρούσματα κορωνοϊού στο ποδόσφαιρό μας

Newsroom 24sports

Ασφαλώς και με τα αυτονόητα ξεκινάς: οι Σέρβοι και αδελφός λαός είναι για μας και τους αγαπάμε και μας αγαπούν για ένα σωρό λόγους. Στο ποδόσφαιρό μας πιο ειδικά δεν ξεχνά κανείς το καλό που μας έκαναν όταν ήρθαν εδώ και μας ανέβασαν τον πήχη του θεάματος που βλέπουμε. Όποιος έζησε τη δεκαετία του 1990 ξέρει πόσο μας βοήθησαν.

Το ίδιο το ποδόσφαιρο, που στη Σερβία το άφησαν να επαναρχίσει με κόσμο και χωρίς αποστάσεις στους οργανωμένους, έφερε εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου

Όμως σε αυτή τη συγκυρία η Σερβία έχει, δυστυχώς, εξελιχθεί στο αντι-παράδειγμα της Ευρώπης σε σχέση με την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού και μας προέκυψαν και τα μόνα κρούσματα που απασχόλησαν ποδοσφαιρικά το νησί. Πρώτα ο Σάβιτς του ΑΠΟΕΛ και μετά ο Ντένιτς του Απόλλωνα.

Και αν για τον Σάβιτς δόθηκε άδεια να μην έρθει, ως τις 15 του μήνα, στον Απόλλωνα ο Ντένιτς βρέθηκε θετικός μετά από εξέταση στην Κύπρο και τώρα πάνε για τεστ όλοι. Δεν πέρασε δε και πολύς καιρός που όλος ο πλανήτης απορούσε με το Νόβακ Τζόκοβιτς και την απόφασή του να κάνει τουρνουά τένις στην Κροατία και το ένα κρούσμα διαδεχόταν το άλλο. Ο «Νόλε» απολογήθηκε μετά αλλά η ζημιά στο τένις, που είχε να καυχιέται πως είναι το πιο ασφαλές άθλημα σε σχέση με τη διάδοση του covid-19, έγινε.

Γιατί όμως έγιναν τα πράγματα τόσο τραγικά στη Σερβία με αποτέλεσμα η χθεσινή είδηση μετατροπής γηπέδου σε νοσοκομείο να σοκάρει ξανά τον πλανήτη; To παράδοξο είναι πως η κορύφωση της καμπύλης μετάδοσης ήρθε και εκεί όπως περίπου στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, μέσα Απριλίου, ενώ την 1η Ιουνίου έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο να ανακοινώσουν μόλις 18 κρούσματα. Αυτό που πήγε λάθος ήταν ο τρόπος που χαλάρωσαν τα μέτρα αφού έγινε απότομα και οι έγκλειστοι πολίτες ξεχύθηκαν έξω όπως είναι και απόλυτα φυσιολογικό. Το ίδιο το ποδόσφαιρο, που το άφησαν να επαναρχίσει με κόσμο και χωρίς αποστάσεις στους οργανωμένους, έφερε εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου. Πρώτα για το ενδιαφέρον του γεγονότος πως συμπεριφέρονταν λες και δε συμβαίνει τίποτε και μετά για τα τραγικά αποτελέσματα της αύξησης κρουσμάτων και των θετικών στον ιό παικτών του Ερυθρού Αστέρα.

Από τα 18 κρούσματα 1/6, ξεπέρασαν τα 100 στις 23 του μήνα, τα 200 στις 27 και τα 300 στις 2/7. Περιοριστικά μέτρα στις περιοχές που πλήγηκαν περισσότερο επιβλήθηκαν, απαγόρευση συναθροίσεων πέραν των πέντε ατόμων, και ψάχνουν τρόπους να ανταποκριθούν στην περίθαλψη των ασθενών.

Με πλάγιο τρόπο, ταλαιπωρούν και άλλες χώρες με τα όσα εκεί συμβαίνουν με την Κύπρο να είναι μια από αυτές. Ας ελπίσουμε να είναι ο Ντένιτς η τελευταία περίπτωση που μας απασχολεί για τέτοιο λόγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση