ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Από την τετράδα στο …μόνο πρωτάθλημα

Η μετάβαση έγινε με μια πολύ απλή συνταγή

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για να παρουσιαστεί ο Χένινγκ Μπεργκ, (στις 12 του περασμένου Ιουνίου), ο Νεόφυτος Λαρκου έθεσε ως πρώτο στόχο της Ομόνοιας για τη σεζόν 2019-20, να τερματίσει η ομάδα στην πρώτη τετράδα.

Ενώ από τα πρώτα κιόλας ματς ήταν εμφανές ότι η Ομόνοια είχε όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσει τον τίτλο και όσο προχωρούσε το πρωτάθλημα με την εικόνα της, ενίσχυε αυτήν την εντύπωση, (που ήταν και πραγματικότητα), ενώ παράλληλα έπαιζε και το καλύτερο ποδόσφαιρο, η επίσημη Ομόνοια έμενε πιστή στη …γραμμή. Ακόμη και μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ στη Λεμεσό στην πρώτη αγωνιστική των πλει οφς-και τελευταία του πρωταθλήματος όπως φάνηκε - ο Χένινγκ Μπεργκ δεν μίλησε για πρωτάθλημα!

«Το πιστεύαμε αλλά ήταν θέμα πολιτικής να μην το λέμε. Προτιμούσαμε να το δείχνουμε στο γήπεδο», είπε ο Σταύρος Παπασταύρου στη συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη το βράδυ στη Cablenet.

Αυτή ήταν η πολιτική. Ασφαλώς την πρωτιά τη στιγμή της διακοπής δεν την έφερε αυτή η πολιτική. Οι αντίπαλοι δεν ήταν ούτε κουτοί, ούτε άμπαλοι. Έβλεπαν ότι είχαν απέναντι τους μια ομάδα όχι απλώς ικανή για τον τίτλο, αλλά καλύτερη από αυτούς.

Την πρωτιά κατά τη στιγμή της διακοπής έφερε η ποιότητα και η προσωπικότητα της ομάδας. Αυτά ακριβώς ήταν τα στοιχεία που έλειπαν όλα αυτά τα χρόνια της παρακμής. Επί τέλους κάποιοι άνθρωποι έκαναν αυτό που έπρεπε. Στελέχωσαν την Ομόνοια με παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Όταν μια μεγάλη ομάδα εμβολιαστεί με ποιότητα, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα σύντομο σερί θετικών αποτελεσμάτων για να ανακτήσει τη λάμψη της. Η δυναμική –που περιλαμβάνει και την… λαική ώθηση, κάτι που η Ομόνοια διαθέτει στον ύψιστο βαθμό - είναι τέτοια που η εξέλιξη αυτή είναι αναπόδραστη.

Η πολιτική της άρνησης του προφανούς, ήταν δικαιολογημένη μέχρι να πάρει μπρος η ομάδα. Από κει και πέρα ήταν άνευ αντικειμένου. Θα ήταν χρήσιμη αν εφαρμοζόταν σε μια μικρομεσαία, ή μικρή ομάδα που ενδεχομένως να είναι και ποιοτική, αλλά λόγω έλλειψης εξοικείωσης να ζαλίζεται στα μεγάλα ύψη. Οι πλείστοι παίκτες της Ομόνοιας λόγω και «μπαγκράουντ» δεν γινόταν να έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Άρα η μετάβαση από την τετράδα στο «Πάμε μόνο για πρωτάθλημα του χρόνου» δεν είναι θέμα για συμπερίληψη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σπαζοκεφαλιών.

Η μετάβαση έγινε πρωτίστως μέσω της ποιότητας και της προσωπικότητας των παικτών που φόρεσαν τη πράσινη φανέλα και δευτερευόντως μέσω της καλής δουλειάς. Γιατί καλή δουλειά στις μέρες μας στην Α' κατηγορία γίνεται παντού. Δεν υπάρχουν πια ομάδες που δουλεύουν με παρωχημένο τρόπο.

Η σεζόν τέλειωσε όπως και αν τέλειωσε. Έρχεται η επόμενη.

Οι «πράσινοι» θα είναι μια… χαρά ΚΑΙ φέτος

Υπάρχει μεγάλο εύρος στην ποιότητα της ομάδας. Εύρος που μπορεί να βελτιωθεί περεταίρω.

Η χημεία (απ' τη στιγμή που δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές) θα είναι ακόμη καλύτερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση