ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Το τρεμπλ που στοχεύει

Ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά για τη νέα χρονιά

Newsroom 24sports

«Θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά, τη βελτίωση, να γινόμαστε καλύτεροι και ανυπομονούμε για τη σεζόν στην οποία έχουμε αρκετά πράγματα να αγωνιστούμε γι’ αυτά». Απόσπασμα των πρόσφατων δηλώσεων του Χενινγκ Μπεργκστην κάμερα του γραφείου Τύπου των «πρασίνων».

Εκ πρώτης οψεως το απόσπασμα δεν εμπεριέχει κάτι το ιδιαίτερο. Αν όμως το ψαξει λίγο περισσότερο κανείς θα δει ότι θέτει στόχους. Το «έχουμε αρκετά πράγματα να αγωνιστούμε γι’ αυτά», είναι μια φράση που δε συγκεκριμενοποιει μεν αλλά… θέτει Ποια είναι αυτά τα πράγματα για τα οποία η Ομόνοια έχει να αγωνιστεί; Ασφαλώς δεν είναι μόνο η φανέλα η ιστορία και ο κόσμος.

Η Ομόνοια ως ομάδα- μοντέλο αγωνιστικής και εξωαγωνιστικής κουλτούρας, εισέρχεται στη σεζόν 2020-21 με υψηλούς στόχους

Είναι αυτά που στοχεύει για να πετύχει στο αγωνιστικό πεδίο. Είναι το πρωτάθλημα το κύπελο και η πρόκριση στους όμιλους Ευρωπαικής διοργάνωσης. Δεν είμαι στο μυαλό του Νορβηγού αλλά μάλλον αυτά εννοούσε.

Aν εννοούσε αυτά ή όχι το γεγονός είναι ένα. Ο πήχης έχει εκ των περυσινών πεπραγμένων τεθεί πολύ ψηλά για τη νέα χρονιά. Αυτό καταλαβαίνει όλος ο κόσμος και πρώτοι από όλους οι ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το διαχειριστούν αυτό… backround ένεκα.

Η ομάδα προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά επίδειξης επάρκειας και ποιότητας ούσα ομοιογενής κάτι που φάνηκε ήδη έντονα στο φιλικό του Σαββάτου. Ανεξαρτήτως χρονικού σημειου, βαθμού ετοιμότητας έλλειψης ρυθμού και άλλων συνθηκών δημιουργηθεισών από το covid19 η ομαδα έδειξε ότι ο βασικός κορμός είναι υπαρκτός και μάλιστα γερός με τους ποδοσφαιριστες να συνεργάζονται στο γήπεδο με κλειστά μάτια.

Αυτό είπε περίπου και ο Χένινγκ Μπεργκ στη συνένετυξη του .«Πάνω – κάτω έχουμε το ίδιο γκρουπ παικτών, άρα το σημείο που ξεκινάμε φέτος είναι ψηλότερο απ’ ότι ήταν πέρσι».

Η ομοιογενής αυτή ομάδα που βρίθει ποιότητας θα ενισχυθεί ακόμη περισότερο με έναν ακόμη ποιοτικό κεντρικό κυνηγό.

Υπάρχει και κάτι άλλο, εκπεφρασθέν χθες από το νεοφερμένο Κίκο σε συνέντευξη του στην κάμερα του γραφείου Τύπου των «πρασίνων» : «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήρθα και συνάντησα ένα δεμένο σύνολο που είναι σαν οικογένεια. Εντός των αποδυτηρίων νιώθω πολύ άνετος και είμαι χαρούμενος». Δεν είναι ο πρώτος που το λέει, ούτε φαντάζομαι ο τελευταίος . Υπάρχει ένα κλίμα εξαιρετικό, απορρέον από τον επαγγελματισμό του περιβάλλοντος των ίδιων των ποδοσφαιριστών αλλά και της οικονομικής υγείας που επικρατει στην ομάδα.

Και μια παρένθεση. Από την καθαρά αγωνιστική πτυχή, με βάση το τι είδαμε πέρυσι η ομάδα της περασμένης σεζόν μπορεί να συγκριθεί (αναλόγως των ποδοσφαιρικών συνθηκών των δυο εποχών ) με την καλύτερη Ομόνοια όλων των εποχών. Την Ομόνοια της σεζόν 1972-73 που αγωνίστηκε στην πάλαι ποτέ Α΄ Εθνική. Με σωστή διαιτησία τότε η ιστορία θα γραφόταν διαφορετικά.

Η Ομόνοια ως ομάδα- μοντέλο αγωνιστικής και εξωαγωνιστικής κουλτούρας, εισέρχεται στη σεζόν 2020-21 με υψηλούς στόχους. Θα είναι μια χρονιά-βουνό. Που ευχόμαστε όλοι να λήξει ομαλά και μα μη γίνει καμιά… στραβή με το covid 19

Αυτή η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να το ανέβει. «Θ’ ανέβω και θα… χαλαρώσω στο πιο ψηλότερο βουνό»! Παράφραση του γνωστού άσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση