ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

UEFA: Πόσο «δυνατές» θα είναι οι ομάδες μας;

Έχει σημασία το πότε θα γίνουν οι κληρώσεις

Newsroom 24sports

Είναι το πιο ενδιαφέρον θέμα που μας κάνει παρέα το φετινό Καλοκαίρι αυτό με τα κύπελλα Ευρώπης και την προοπτική των ομάδων μας να μπουν στους ομίλους. Οι κληρώσεις πάντα έπαιζαν τεράστιο ρόλο αλλά ειδικά φέτος με τα μονά ματς τη θες τη ζαριά σου.

Ένα ζήτημα που αφορά τη διαδικασία τα τελευταία χρόνια, είναι το γεγονός πως δεν ολοκληρώνεται ένας γύρος και μετά να ξεκινήσει ένας άλλος άρα μπορεί μια «δυνατή» να σε τραβήξει μαζί της. Πως αυτό έχει εφαρμογή φέτος στις ιδιάζουσες συνθήκες; Να δούμε τι ισχύει ανά ομάδα.

Αν πέσει η Ομόνοια π.χ. με τη Σέλτικ στον τρίτο γύρο τότε θα έχουν τη βαθμολογία της στην κλήρωση της επόμενης μέρας

Ομόνοια: Σημειώσαμε ένα σενάριο που τη θέλει στο Β’ γύρο απευθείας αλλά αυτή τη στιγμή ξέρουμε πως είναι στον πρώτο. Θα είναι κατά πάσα πιθανότητα δυνατή, ενώ από το δεύτερο γύρο «αδύνατη». Οι κληρώσεις θα γίνουν και οι δυο πριν παίξει άρα δεν μπορεί να βοηθηθεί από κάτι ώστε να αλλάξει το status της. Όμως μετέπειτα μπορεί να γίνει. Η κλήρωση του τρίτου γύρου θα γίνει 31/8 και 1/9 κληρώνει για τα play offs. Άρα αν πέσουν π.χ. με τη Σέλτικ στον τρίτο γύρο τότε θα έχουν τη βαθμολογία της στην κλήρωση της επόμενης μέρας. Συνέβη στην ΑΕΚ το 2018 όταν βρήκε τη Σέλτικ στον τρίτο γύρο και μετά έπεσε με τη Βίντι Ουγγαρίας. Θα πει κανείς είναι εύκολο να βγάλεις τη Σέλτικ; Ε καλύτερα να την πετύχεις σε μονό ματς παρά σε διπλό. Τώρα αν οι «πράσινοι» πάνε Europa δεν είναι τόσο η βαθμολογία που παίζει ρόλο αλλά σε ποιο γύρο του CHL αποκλείστηκες. Αν π.χ. πάνε στο δεύτερο γύρο και αποκλειστούν, τότε στον τρίτο γύρο του Europa θα παίξουν με κάποιον που θα περάσει από τους πρωταθλητές στα ματς του δεύτερου γύρου.

Ανόρθωση: Μέχρι την 1/9 θα μάθει αντίπαλο για δεύτερο και τρίτο γύρο. Θα είναι λογικά «αδύνατη» στον δεύτερο γύρο εκτός και αν πέσουν βόμβες στον πρώτο. Άρα αν πέσει με «δυνατό» του τρίτου γύρου από το δεύτερο, τότε έχει καλές ελπίδες για καλή κλήρωση μετά. Όμως χάνει τις ελπίδες για καλή κλήρωση στα play offs. Αν πέσει στον τρίτο με «δυνατό» των play offs τότε πάει μαζί του στην κλήρωση στις 18/9.

ΑΠΟΕΛ και Απόλλων: Δεν αναμένεται να τους επηρεάσει αφού στους τρεις πρώτους γύρους θα είναι «δυνατοί». Θα είναι «βολικοί» αντίπαλοι για κάποιον άλλο δηλαδή.

Υ.Γ: Οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Από δημοσιογραφικές και άλλες πληροφορίες είναι που τις καταγράφουμε όμως η λογική σε αυτό που αναδεικνύουμε δε θα αλλάξει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση