ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Έιντε: Αισιόδοξος για επιστροφή στο τραπέζι

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Αισιόδοξος για επιστροφή στις συνομιλίες ο Έσπεν Μπαρθ Αϊντε μετά την πρώτη συνάντηση με τον ΠτΔ έπειτα από την κρίση στις συνομιλίες, παρά το χάσμα εμπιστοσύνης την παρούσα στιγμή, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπάρχει μια πεποίθηση όταν θα επιστρέψουμε στο διάλογο να υπάρξει μεθοδολογία για να υπάρξει πρόοδος δήλωσε ο αξιωματούχος των Η.Ε., ο οποίος αύριο θα έχει συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη. Έτοιμος ακόμη και αύριο να επιστρέψει στις συνομιλίες δηλώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι όποιες διαφορές οι οποίες υπάρχουν στον διάλογο δεν λύνονται μέσω δημόσιων τοποθετήσεων αλλά στο τραπέζι του διαλόγου.
  • Την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού επαναβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια των βραβείων «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year». Ο κύριος Σχοινάς ανέφερε στον Τάσο Τρύφωνος ότι η Ε.Ε. επιθυμεί να είναι καταλύτης της λύσης. Όσο φτάνουμε στην προχωρημένη φάση των συνομιλιών τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, ανέφερε ο Έλληνας αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «Αντί να είμαστε σχολιαστές της διαδικασίας θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».
  •  Ικανοποιημένοι έφυγαν από το Προεδρικό οι συντεχνίες των νοσηλευτών, καθώς ο Πρόεδρος έκανε αποδεκτό το αίτημά τους για αναβάθμιση της κλίμακάς τους σε Α8. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματος του Κλάδου για την επιστημονική αναγνώριση του τομέα και συζητήθηκε το ενδεχόμενο της σταδιακής και εις βάθος χρόνου κατοχύρωσης των σχετικών κλιμάκων στο πλαίσιο του Δημοσίου.
  • Τρομακτικός νέος ατσαλένιος φράκτης με τεχνολογία αιχμής ξεκίνησε να χτίζεται στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας, ο οποίος φέρει αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και μεγάφωνα από τα οποία ακούγονται «προειδοποιήσεις» σε αρκετές γλώσσες, ενώ μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ στους ανεπιθύμητους για τη χώρα μετανάστες. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν θεωρεί ότι η μετανάστευση είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ε.Ε.
  • Καλά τα νέα της Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανεργία στην Κύπρο. Μείωση 3.635 προσώπων ή 7,9% σημειώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου του 2017 στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2016.
  • Η 16η απονομή των Τράπεζα Κύπρου Man of The Year Awards πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Royal Hall στη Λευκωσία. Σε μια τελετή γεμάτη συγκινήσεις, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τιμήθηκαν οι άντρες που ξεχώρισαν για τα έργα τους τη χρονιά που μας πέρασε, κάνοντας τη χώρα μας περήφανη. ΜAN of the Year αναδείχθηκαν οι τέσσερις ιδρυτές της AVOCARROT, Κωνσταντίνος Χρίστου, Γιώργος Ηρακλέους, Γιώργος Μακκούλη και Παναγιώτης Παπαγεωργίου. Στις υπόλοιπες κατηγορίες νικητές αναδείχθηκαν οι: κ. Τάκης Χατζηδημητρίου στην κατηγορία Πολιτισμός, δρ Μάριος Κυριαζής στην κατηγορία Επιστήμονας, και ο κ. Γιώργος Θεοδότου στην κατηγορία Επιχειρηματίας. Τιμητικό βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς απονεμήθηκε στον Κώστα Συμεωνίδη, ενώ ο κ. Γιώργος Τίρρης παρέλαβε το βραβείο του Άνδρα που μας Ενέπνευσε. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς πήρε το Βραβείο Έλληνας της Χρονιάς, το βραβείο Αθλητή της Χρονιάς πήγε στον Πιέρο Σωτηρίου, ενώ Καλλιτέχνης της Χρονιάς αναδείχθηκε ο Γιώργος Θεοφάνους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES