ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'' Κατέθεσε τρίπτυχο έγγραφο ουσιαστικής σημασίας ο ΠτΔ

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Αν και δεν διαφαίνεται αδιέξοδο στην κρίση στο Κυπριακό, παρά την αισιοδοξία Αϊντε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν περιορίζεται σε συστάσεις προς την τ/κ πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου. Υπό τις οδηγίες του Προέδρου ετοιμάστηκε τρίπτυχο έγγραφο με τις συγκλίσεις, τις διαφωνίες και τις ουσιαστικές διαφορές που καταγράφονται, ενημερώνοντας τον αξιωματούχο των Η.Ε. αλλά και τον Μουσταφά Ακιντζί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι το εν λόγω έγγραφο είναι ουσιαστικής σημασίας, διότι θα συμβάλει στη συζήτηση των ουσιαστικών διαφορών.
  • Απόλυτη ταύτιση θέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην τουρκική απαίτηση για τις 4 βασικές ελευθερίες. Δεν μπορούν να ισχύσουν στην Κύπρο για τους Τούρκους υπηκόους. Το θέμα θα συζητήσει εκτενώς με τον Πρόεδρο της Κομισιόν την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο, η Λευκωσία παρακολουθεί στενά και με πολύ ψυχραιμία όλες τις κινήσεις της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή. Για την έκδοση NAVTEX από την Άγκυρα και τη δέσμευση περιοχών για στρατιωτικές ασκήσεις πλησίον της αποκλειστικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι πρόκειται για παράβαση και όχι για παραβίαση. Η Τουρκία, είπε, όφειλε εκ των προτέρων να ενημερώσει τις αρχές της Δημοκρατίας.
  • Τρεισήμισι χιλιάδες λογαριασμούς υψηλού κινδύνου και τέσσερα πέμπτα εισηγητών πελατών τερμάτισε κατά τα τελευταία δύο χρόνια η Τράπεζα Κύπρου, έτσι ώστε να μειώσει την έκθεσή της σε κινδύνους που ενδεχομένως να σχετίζονταν με ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Απότοκο όλων των παραπάνω, ήταν να κοστίσει 9 εκατ. ευρώ σε κέρδος, καθώς επίσης να συρρικνωθεί ο όγκος των δικηγόρων, και λογιστών από τα 1600 άτομα, στα 300.
  • Νέα αύξηση 5% στην τιμή του ρεύματος επιβλήθηκε από την 1η Μαρτίου, λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου διεθνώς. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, 27 χιλιάδες άτομα που δικαιούνται έκπτωση 20%, δεν έχουν ακόμα αποταθεί στην Αρχή για να γίνει αυτή η διατίμηση. Δικαιούχοι είναι, μεταξύ άλλων, οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
  • H γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA εξαγοράζει το ζημιογόνο ευρωπαϊκό κομμάτι των επιχειρήσεών της General Motors, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής Opel και της βρετανικής Vauxhall. Η συμφωνία ύψους 2.2 δισ. ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε από την General Motors και την PSA, την κατασκευάστρια εταιρεία των αυτοκινήτων μάρκας Peugeot και Citroen, θα επιφέρει σημαντικές ανακατατάξεις στην αυτοκινητιστική βιομηχανία, καθώς θα καταστήσει την PSA ως τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, μετά τη Volkswagen.
  • Νέο εκτελεστικό διάταγμα που θα απαγορεύει σε πολίτες συγκεκριμένων μουσουλμανικών χωρών να εισέλθουν στις ΗΠΑ θα υπογράψει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ. Η απαγόρευση θα αφορά χρονική περίοδο 90 ημερών και θα εφαρμοστεί για τους πολίτες του Ιράν, της Λιβύης, της Συρίας, της Σομαλίας, του Σουδάν και της Υεμένης. Η απαγόρευση δεν θα ισχύει για τους κατόχους πράσινης κάρτας, ενώ θα εξαιρεθεί και το Ιράκ.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES