ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσίπρας: Συνεχίζεται ο «κοινός βηματισμός» Ελλάδας - Γαλλίας

«Η επίσκεψή μου φέρει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης» είπε ο Μανουέλ Βαλς

Kathimerini.gr

Για «κοινή ιστορία και βηματισμό, ο οποίος συνεχίζεται και σήμερα», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος την Παρασκευή τον Γάλλο ομόλογό του, Μανουέλ Βαλς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες και βρεθήκαμε πολλές φορές στην κοινή ευρωπαϊκη διαδρομή υπερασπιζόμενοι δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών μας και ένα όραμα για μια Ευρωπη με κοινωνική συνοχή, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψης του κ. Βαλς, παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η Γαλλία.

Παράλληλα, επισήμανε τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης πέρυσι, σε πολύ δύσκολες στιγμές, όπως είπε.

Η επίσκεψή μου φέρει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο κ. Βαλς.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε το τετ α τετ του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Βαλς, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο υπουργείο Οικονομικών.

Χθες, ημέρα άφιξης του κ. Βαλς στην Αθήνα, υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στην οποία, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα επόμενα στάδια στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, η προσφυγική κρίση και η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Γαλλίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ