ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

O Σώρρας καλεί τους οπαδούς του στη Βουλή αν συλληφθεί

Στο παραληρηματικό βίντεο ο Σώρρας ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί

Kathimerini.gr

Απευθυνόμενος στους οπαδούς του, με βίντεο – «διάγγελμα» στο youtube, ο Αρτέμης Σώρρας τους καλεί να συγκεντρωθούν στη Βουλή σε περίπτωση που συλληφθεί.

Στο 20λεπτο παραληρηματικό βίντεο ο Σώρρας ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί και ζητά από τους οπαδούς του να «συσπειρωθούν» σε περίπτωση που φυλακιστεί και να βρεθούν μπροστά από τη Βουλή.

Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τη φράση «το κεφάλι ψηλά», προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα της δικαιοσύνης που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά προχώρησε σε «δικαστικό πραξικόπημα».

Στον Αρτέμη Σώρρα και τη σύζυγό του επεβλήθη χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, ποινή κάθειρξης οκτώ ετών αφού κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Μάλιστα, η ποινή που επεβλήθη από το δικαστήριο, η οποία περιλαμβάνει και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα κινηθούν οι διαδικασίες για τη σύλληψή τους, αφού πρώτα διαβιβαστεί στις διωκτικές αρχές απόσπασμα της δικαστικής απόφασης.

Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον Αρτέμη Σώρρα και τη σύζυγό του να υποβάλουν αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X