ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:19
 

Αρειος Πάγος: Σε εξέλιξη έρευνες για το πως «στήθηκε» η υπόθεση Novartis

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε και έλαβε σειρά κρίσιμων εγγράφων για την υπόθεση

Newsroom Κ, Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη, με την έναρξη του δικαστικού έτους, βρίσκονται οι έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis και για δικαστικούς χειρισμούς που εκφεύγουν της νομιμότητας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής που έχει αναλάβει την έρευνα για τις καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και έλαβε σειρά κρίσιμων εγγράφων για την υπόθεση, ενώ αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να καλέσει και τους τρείς πολιτικούς να καταθέσουν.

Οι πολιτικοί τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν χωρίς στοιχεία στην υπόθεση, από την πρώτη στιγμή είχαν κινηθεί δικαστικά και είχαν καταγγείλει ως σκευωρία την εμπλοκή τους στην υπόθεση, στρεφόμενοι τόσο κατά των εισαγγελέων που χειρίστηκαν τη δικογραφία, όσο και κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων που τους ενέπλεξαν με καταγγελίες που δεν αποδείχθηκαν.

Παράλληλα ερευνώνται οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή που έχει μιλήσει για λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση αλλά και για την εμπλοκή σε αυτή πρώην κυβερνητικού στελέχους που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», για τον οποίο καταγγελίες έχει κάνει και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Οι καταθέσεις ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση του πολιτικο-δικαστικού παρασκηνίου για τη Novartis, όταν ολοκληρωθούν είναι βέβαιον ότι θα οδηγήσουν τη δικογραφία στη Βουλή σηματοδοτώντας την έναρξη κοινοβουλευτικών διαδικασιών που ήδη έχουν προαναγγελθεί.

Εκτός όμως από το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης η έρευνα του Αρείου Πάγου αφορά τους πάντες και τους εισαγγελείς Διαφθοράς που οργάνωσαν τις καταθέσεις των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων για τους οποίους πέραν του αντεισαγγελέα Ευ. Ζαχαρή, έρευνα διενεργεί και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X