ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ (εικόνες)

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Kathimerini.gr

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, ο 27χρονος Χαϊντέρ, που ζούσε στη Ζάκυνθο και ο 29χρονος Χουσείν, που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη, είναι οι δύο άνδρες που κρατούνται από τις αρχές, καθώς σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο-συναγωγή στο Θησείο.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

 

 Ο 29χρονος Χουσεΐν

Οι συλλήψεις

Στη Σκάλα Λακωνίας συνελήφθη ο δεύτερος Πακιστανός, που εμπλέκεται στο δίκτυο τρομοκρατίας, το οποίο προετοίμαζε επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή της Αθήνας και εν τέλει εξάρθρωσε η ΕΥΠ σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν παράνομα τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα, κάνοντας αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Λακωνία.

Το τοπικό ΜΜΕ Patrisnews, δημοσίευσε φωτογραφίες από το σπίτι, στο οποίο διέμενε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, στην Σκάλα Λακωνίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί συνελήφθη από τις αρχές.

Η σύλληψη στη Ζάκυνθο

Επίσης, στο «φως» της δημοσιότητας ήρθαν στοιχεία από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που έγινε πριν από έναν μήνα στο νησί της Ζακύνθου, για τη σύλληψη του ενός από τους δύο Πακιστανούς.

Ήταν 5:30 το πρωί, πριν από περίπου ένα μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε μόνιμα ο ένας από τους δύο Πακιστανούς.
Υπό άκρα μυστικότητα και ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και συνέλαβαν τον ένα από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί παγωμένη τις εξελίξεις, καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ανάμεσά της ζούσε και εργαζόταν ένας εν δυνάμει τρομοκράτης.

Στο σπίτι όπου ζούσε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους είχε γίνει, πριν περίπου ένα μήνα, επιχείρηση σκούπα από την Αστυνομία με πρόσχημα ναρκωτικά και παράνομη παραμονή στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθησαν, μπήκαν παράνομα στη χώρα από την Ορεστιάδα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 27 και 29 ετών και είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες.

Συνελήφθησαν πριν ένα μήνα περίπου για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και ήταν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση.

Κατά την παραμονή στην Ελλάδα ζούσαν και εργάζονταν κάνοντας κυρίως αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Σπάρτη. Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Οι δυο συλληφθέντες Πακιστανοί κατάγονται από την επαρχία Παντζαμπ από όπου είναι και ο 30χρονος αρχηγός που ζει μόνιμα στην Τεχεράνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Η «στρατηγική προσωπικότητας» που είχε ως στόχο τη διεύρυνση του ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ