ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στην Άγκυρα για παράνομη αλιεία

Η ελληνική πλευρά διαμαρτύρεται για παράνομη αλιεία αλιευτικών σκαφών εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας

ΚΥΠΕ

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία προέβη η Αθήνα, με το οποίο η ελληνική πλευρά διαμαρτύρεται για παράνομη αλιεία αλιευτικών σκαφών εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έδωσε εντολή στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών υδάτων. Επίσης, τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.

«Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά. Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη», καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση