ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλες ζημιές από τις φωτιές σε Ηλεία και Αχαΐα

Τι αναφέρουν στην «Κ» ο δήμαρχος Ερυμάνθου και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Kathimerini.gr

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί από τη φωτιά στο δήμο Ερυμάνθου, όπως ανέφερε στην «Κ» ο δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δήμαρχος, «ζημιές καταγράφονται σε κατοικίες, σε παλιά σχολεία, καθώς και σε υποδομές, αφού σε πολλούς οικισμούς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση».

Επίσης, όπως προσθέτει, «εξ’ αιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή και στην υδροδότηση οικισμών».

Επιπλέον, ο κ. Μπαρής ανέφερε «ότι η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε ποιμνιοστάσια, αποθήκες και γεωργικές εκτάσεις με ελιές, για αυτό οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες χρειάζονται υποστήριξη και προμήθειες με ζωοτροφές».

Όσον αφορά τη φωτιά, είπε ότι «υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις», ωστόσο, όπως τόνισε, «οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και πάρα πολύ καλές, λόγω των ανέμων που πνέουν».

Σχετικά με τις ζημιές από τις φωτιές στην Ηλεία, ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Κοροβέσης είπε στην «Κ», ότι «είναι ακόμα νωρίς, για αυτό και δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για τις ζημιές στην Πηνεία».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αποθήκες και μία εκκλησία.

Σχετικά με την δεύτερη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αλποχώρι, του Πύργου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στην «Κ» ότι «σύμφωνα με μία πρώτη ενημέρωση, έχουν υποστεί ζημιές δύο σπίτια στην περιοχή Χανάκια του Πύργου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση