ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρ. Παυλόπουλος: Kανένα έρεισμα στο διεθνές δίκαιο

«Θα υπερασπισθούμε τα σύνορα, την επικράτεια και την ΑΟΖ της Ελλάδας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελλάδας

Newsroom Κ, Αθήνα

Μήνυμα ότι το «μνημόνιο» μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι και «άκυρο» και «ανυπόστατο θεσμικά» απηύθυνε από την Αλεξανδρούπολη ο Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτό δεν βρίσκει «κανένα έρεισμα στο διεθνές δίκαιο», γι’ αυτό και δεν παράγει «κανένα έννομο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τείνει «χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία», αλλά εξίσου αποφασισμένη είναι, «υπό όρους αρραγούς ενότητας και δίχως ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης, να επιβάλει τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου». «Θα υπερασπισθούμε τα σύνορα, την επικράτεια και την ΑΟΖ της Ελλάδας, που είναι και σύνορα, επικράτεια και ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ενωσης», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι απέναντι στις «φαντασιώσεις» της Τουρκίας περί του «δικαίου του ισχυρού», που την οδηγούν ολοένα και περισσότερο στο «διεθνές περιθώριο», όπως είπε, «οι Ελληνες διακηρύσσουμε ότι θα φέρουμε, στο ακέραιο, σε πέρας την αποστολή μας ως εγγυητών της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας». Αλλωστε, όπως πρόσθεσε, «οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε, διαχρονικώς, στο ακέραιο το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, πρωτίστως, δε, τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου», σημείωσε, κάνοντας αναφορά στους μουσουλμάνους της Θράκης.

Όπως είπε, «μέσα σε αυτό το πλαίσιο σεβόμαστε, στον ίδιο βαθμό, και τα κάθε είδους δικαιώματα των συμπολιτών μας μουσουλμάνων της Θράκης, οι οποίοι αποτελούν θρησκευτική, αμιγώς, μειονότητα, όπως ρητώς ορίζει το διεθνές δίκαιο, ιδίως, δε, η Συνθήκη της Λωζάννης». Πρόσθεσε μάλιστα, αναφερόμενος στο προσφυγικό, ότι τον ίδιο σεβασμό «τρέφουμε και ως προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, βεβαίως αναμένοντας από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. να δείξουν και εκείνοι, επίσης εμπράκτως, την εν προκειμένω αλληλεγγύη τους».

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι στον αντίποδα της συμπεριφοράς της Ελλάδας κινείται «αυθαιρετώντας πολλαπλώς η Τουρκία», χαρακτηρίζοντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «παραχάραξη της Ιστορίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 7.00

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας
ΠΗΓΗ: skai.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ
X