ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι υποστηρίζει το Λονδίνο για την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη

«Ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μετά από τα σχόλια σχετικά με τα Ελγίνεια μάρμαρα».

Kathimerini.gr

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η αντιπρόεδρος της Βρετανικής κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις στο BBC, ανώτερη πηγή των Συντηρητικών είπε: «Ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μετά από τα σχόλια σχετικά με τα Ελγίνεια μάρμαρα». «Η θέση μας είναι σαφής – τα Μάρμαρα αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του Βρετανικού Μουσείου και ανήκουν εδώ. Είναι απερίσκεπτο για οποιονδήποτε Βρετανό πολιτικό να προτείνει ότι αυτό υπόκειται σε διαπραγμάτευση», πρόσθεσε.

Ενόχληση Μητσοτάκη

Την έντονη ενόχληση τους για την ακύρωση της συνάντησης, εκφράζουν κύκλοι της κυβέρνησης.

Χαρακτηρίζουν «φάουλ» και «πολιτικά απρεπή» την ακύρωση υπογραμμίζοντας πως η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη. «Προφανώς ο κ. Ρίσι Σούνακ ενοχλήθηκε από όσα είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός στο BBC, τα οποία ωστόσο δεν ήταν διαφορετικά από όσα έχει πει μέχρι τώρα και αποτελούν πάγιες ελληνικές θέσεις». «Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα δεν αφορά στη βρετανική κυβέρνηση, αλλά το βρετανικό μουσείο με το οποίο κάνουμε συζητήσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», σημειώνεται.

Η δήλωση Μητσοτάκη

Λίγο νωρίτερα, την ενόχλησή του για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό είχε εκφράσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης., με φόντο τις δηλώσεις του για την πάγια θέση της Ελλάδας σχετικά με τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση