ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το πρώτο επιβατικό drone ξεκινά δρομολόγια στο Ντουμπάι

Το πρωτότυπο drone θα μεταφέρει επιβάτες χωρίς οδηγό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα drone το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες θα αρχίσει να «λειτουργεί κανονικά» στο Ντουμπάι από τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Μεταφορών της πόλης στο World Government Summit.

Το κινεζικό μοντέλο eHang 184 έχει πραγματοποιήσει ήδη δοκιμαστικές πτήσεις, είπε ο Ματ αλ Ταγέρ, σύμφωνα με το BBC. Το drone μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη βάρους μέχρι και 100 κιλών και έχει δυνατότητα πτήσης 30 λεπτών.

Ο επιβάτης επιλέγει τον προορισμό του μέσω μιας οθόνης αφής, χωρίς να υπάρχουν άλλα χειριστήρια εντός του σκάφους, το οποίο «ελέγχεται αυτόματα» από ένα κέντρο ελέγχου, σύμφωνα με βίντεο το οποίο δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία.

Το drone μπορεί να πιάσει ταχύτητες μέχρι 160 χλμ ανά ώρα, και μπορεί να πετάξει σε απόσταση 50 χλμ με μια φόρτιση μπαταρίας.

«Δεν πρόκειται απλά για ένα μοντέλο» είπε ο αλ Ταγέρ, σύμφωνα με το Associated Press. «Έχουμε πειραματιστεί με πτήσεις αυτού του οχήματος στους ουρανούς του Ντουμπάι».

Το πρωτότυπο του drone παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2016 στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λος Άντζελες. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο, η πολιτεία της Νεβάδα έδωσε το πράσινο φως για δοκιμαστικές πτήσεις.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι ο επιβάτης απλά μπαίνει μέσα, ενεργοποιεί το σκάφος και διαλέγει τον προορισμό του μέσω μιας οθόνης αφής 12 ιντσών και στη συνέχεια πατά το κουμπί απογείωσης. Τα αυτόματα συστήματα του drone αναλαμβάνουν από εκεί και πέρα, επικοινωνώντας με πύργους ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, άλλα αεροσκάφη κλπ, αποφεύγοντας εμπόδια και αναλαμβάνοντας την πλοήγηση, επιλέγοντας την συντομότερη και ταυτόχρονα ασφαλέστερη διαδρομή.

Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχουν συστήματα ασφαλείας για την περίπτωση δυσλειτουργίας, ενώ ο επιβάτης μπορεί να σταματήσει το σκάφος, αφήνοντάς το να αιωρείται, εάν το επιθυμεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X