ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Toyota: Έχεις παλιό αυτοκίνητο; Κάν’ το υδρογονοκίνητο ή ηλεκτρικό!

Ο Akio Toyoda έχει μια νέα πρόταση για ένα καθαρότερο περιβάλλον

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Ο Akio Toyoda έχει μια νέα πρόταση για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Ο ίδιος επιθυμεί να μετατρέψει τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης σε υδρογονοκίνητα και ηλεκτρικά «Ακόμα κι αν όλα τα νέα οχήματα του κόσμου αντικατασταθούν από EV, κάποτε», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Corp., «δεν θα μειώσει υπερβολικά τις εκπομπές από τα εκατοντάδες εκατομμύρια οχήματα που καίνε καύσιμα και ήδη κυκλοφορούν.

Επιπλέον, υπάρχουν εκατομμύρια λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων τους. Πώς μπορεί ο ιδιοκτήτης μιας Porsche 911 ή Pontiac GTO του ’63 να συνεχίσει να οδηγεί όταν αυτά νομοθετηθούν εκτός δρόμου;

«Εάν μόνο καινούργια αυτοκίνητα ηλεκτρίζονται, δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα. Πρέπει επίσης να εξετάσουμε τα αυτοκίνητα που ήδη βρίσκονται στους δρόμους.» Οι δηλώσεις του Akio Toyoda έγινα στα πλαίσια του Tokyo show όπου εκεί παρουσίασε και δύο πρωτότυπα οχήματα με ουδέτερο αντίκτυπο άνθρακα. Πρόκειται για το θρυλικό Toyota AE86 hot hatch.

Το AE86 BEV Concept εγκαταλείπει τον βενζινοκινητήρα του για μπαταρία και κινητήρα, και το αντίστοιχό του AE86 H2 Concept που εγκαταλείπει τον βενζινοκινητήρα του για ένα κινητήρα υδρογόνου.

Η Toyota έχει μια ομάδα εργασίας επιφορτισμένη με τη χάραξη του δρόμου προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Οι ομάδες αυτές επικεντρώνονται στον τύπο του συστήματος μετάδοσης κίνησης: κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, ηλεκτρικά μπαταριών και μια ομάδα υβριδικών οχημάτων, plug-in και συμβατική εσωτερική καύση. Ο Toyoda δεν παρουσίασε χρονοδιάγραμμα για τις μετατροπές αυτοκινήτων ουδέτερων εκπομπών άνθρακα ή κόστους, ωστόσο, είπε ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, όπως συμβαίνει με την τεχνολογία κινητήρων υδρογόνου της Toyota.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση