ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Star Wars Battlefront

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GEEK

Είναι κάποιες αγάπες που δεν ξεπερνιόνται εύκολα και μας κρατάνε για πάντα παιδιά. Αυτή βέβαια είναι και μια από τις πτυχές που διαμορφώνουν την προσωπικότητα ενός… σοβαρού «Geek». Στην προκειμένη περίπτωση, ενός Geek του Star Wars.

Του Φοίβου Παπαδόπουλου

Επί τη ευκαιρία, λοιπόν, της προβολής της νέας ταινίας Star Wars: The Force Awakens, episode VII, παρουσιάζουμε το Star Wars Battlefront, που κυκλοφόρισε επίσης πρόσφατα.

Πρόκειται για το νέο παιχνίδι της σειράς που σχετίζεται με το σύμπαν του Star Wars και πιο συγκεκριμένα για το τρίτο της οικογένειας παιχνιδιών Star Wars: Battlefront. Υπό κανονικές συνθήκες θα ονομαζόταν Star Wars: Battlefront III, αλλά η παραγωγή του, που ετοιμαζόταν από το 2006, σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα, αφού η τότε εταιρεία παραγωγής έχασε τα δικαιώματα.

Το νέο Star Wars Battlefront δεν αποτελεί συνέχιση των προηγούμενων αλλά μια ολική επανεκκίνηση όλων των παιχνιδιών της σειράς, αυτή τη φορά σε παραγωγή της Electronic Arts, η οποία απέκτησε και τα αποκλειστικά δικαιώματα το 2013.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης το οποίο παίζεται είτε σαν first-person είτε σαν third-person (ο παίχτης μπορεί να αλλάξει όποτε το επιθυμεί). Ταξιδεύοντας σε διάφορους πλανήτες που ανήκουν στο σύμπαν του Star Wars (Endor, Hoth, Tatooine κ.ά.) ο παίχτης ρίχνεται σε μάχες (όλες εκτυλίσσονται στον κάθε πλανήτη και όχι στο διάστημα), ενώ υπάρχει πληθώρα επιλογών από γνωστά οχήματα για τη διακίνησή του.

Δεν μπορεί να λείπει βέβαια και η επιλογή… «πλευράς», αφού ο παίχτης μπορεί να επιλέξει για χαρακτήρα είτε έναν Rebel Alliance soldier, είτε έναν Imperial Stormtrooper. ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ, μπορεί κάποιος να ελέγξει και χαρακτήρες όπως οι Darth Vader, Luke Skywalker, Han Solo, Princess Leia, Boba Fett κ.ά.

Αρκετές από τις παραμέτρους του παιχνιδιού, όπως τα όπλα, οι χαρακτήρες, ο εξοπλισμός και οι ικανότητες, μπορούν να διαφοροποιηθούν βάσει της προτίμησης του χρήστη, ενώ όταν ξεκλειδωθούν νέα όπλα, ο παίχτης μπορεί να τα μοιραστεί με τους συμπαίχτες του. Το παιχνίδι αποτελείται από αποστολές στις οποίες ο παίχτης πρέπει να συνεργαστεί με άλλους (είτε αληθινούς παίχτες είτε bots) χωρίς αυτό να περιλαμβάνει «campaign mode», όπου να υπάρχει μια ιστορία την οποία να ολοκληρώνει μόνος του ο παίχτης.

Το online multiplayer mode επιτρέπει μέχρι και σαράντα παίχτες σε ένα μόνο match και περιλαμβάνει δεκαπέντε χάρτες για πολλαπλούς παίχτες. Σημειώνεται ότι το παιχνίδι θα περιλαμβάνει και downloadable content (DLC), με το πρώτο τέτοιο που τιτλοφορείται The Battle of Jakku, να έχει κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου.

Ό,τι και να πει κάποιος για το θέμα γραφικών και γενικά της ατμόσφαιρας του παιχνιδιού είναι λίγο. Όσοι έχουν «ζήσει» τα Star Wars θα εκτιμήσουν σίγουρα και το επίπεδο ρεαλισμού, που σε βάζει κυριολεκτικά μέσα στον κόσμο του υπέροχου σύμπαντος του. Να πούμε μόνο ότι ναι, τα screenshots που βλέπετε εδώ, είναι ακριβώς αυτό, πραγματικά screenshots, παρμένα από το παιχνίδι και όχι γραφικά που δημιουργήθηκαν για την προώθησή του.

Εξάλλου, οι λιγοστές πλατφόρμες στις οποίες είναι διαθέσιμο το Star Wars Battlefront είναι ενδεικτικές των απαιτήσεων του παιχνιδιού: Playstation 4, Xbox One και Windows. Αν είστε Star Wars fan, λοιπόν, αγοράστε το παιχνίδι χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν δεν είστε, τώρα είναι η στιγμή να γίνετε. Όπως και να ’χει, MAY THE FORCE BE WITH YOU!

Tips
- Αν μπαίνετε για πρώτη φορά στον κόσμο του Star Wars, δείτε πρώτα τις ταινίες και ακολούθως δοκιμάστε το παιχνίδι.
- Αν έχετε οποιαδήποτε παρελκόμενα σχετικά με τα Star Wars (lightsabers, κτλ.), κρατήστε τα κοντά σας ενώ παίζετε. Θα τα ψάχνετε σίγουρα μόλις αφήσετε κάτω το controller.
- (Όχι εντελώς άσχετο) Μακριά από internet spoilers –που αφορούν τη νέα ταινία– μέχρι τις 25 του μήνα!

Did you Know?
- Τον περασμένο Μάρτιο η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι αναμένει πωλήσεις της τάξεως των 9 με 10 εκατομμυρίων για το Star Wars Battlefront. Μετά την κυκλοφορία της δοκιμαστικής έκδοσης του παιχνιδιού τον περασμένο Οκτώβριο, όπου σχεδόν 10 εκατομμύρια την δοκίμασαν, η Electronic Arts αναθεώρησε τους υπολογισμούς της και ανέβασε τον αριθμό πωλήσεων στα 13 εκατομμύρια.
- Το Star Wars Battlefront είναι ήδη το πιο «γρήγορο σε πωλήσεις» παιχνίδι για το Playstation 4.
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση