ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Pokemon Go, η επόμενη μέρα

Του Δημήτρη Γιόκκα

Το «πείραμα» Pokemon Go απέδειξε πόσο στα σοβαρά μπορούν να πάρουν οι άνθρωποι (περισσότερο από 100 εκατομμύρια του πληθυσμού της Γης) ένα τέτοιο παιχνίδι και εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο ενδιαφέροντα.

Νέες εξελίξεις στην επιστήμη των υπολογιστών θα μπορούν σύντομα να προσφέρουν μια ακόμη πιο ρεαλιστική εμπειρία, με τους ερευνητές να κάνουν λόγο για μια καινούργια τεχνική απεικόνισης που θα μπορεί να κάνει τους φανταστικούς χαρακτήρες (όπως αυτούς στο Pokémon) να συμπεριφέρονται ακόμη πιο ρεαλιστικά.

Το λεγόμενο Interactive Dynamic Video θα μπορεί να απαθανατίσει πραγματικά αντικείμενα και στη συνέχεια να δημιουργήσει προσομοιώσεις βίντεο όπου, άνθρωποι ή 3D μοντέλα, θα μπορούν να παίξουν ρόλο ουσίας σε αυτά.

Η νέα τεχνολογία δεν θα βοηθήσει απλώς τους κατασκευαστές video games να πλουτίσουν, αλλά θα μπορεί παράλληλα να βοηθήσει για παράδειγμα κατασκευαστικές εταιρείες να δουν και να αναλύσουν σχολαστικά με πιο τρόπο ένα γεμάτο με κόσμο κτήριο ή μια γέφυρα μπορεί να αντιδράσει σε περίπτωση ενός σεισμού ή μιας έκρηξης.

Χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορεί να αναλύσει τις μικροσκοπικές δονήσεις ενός αντικειμένου, όπως την αντίδραση του κλαδιού ενός δέντρου, τη στιγμή που κάποιος το χτυπά ελαφρά με το χέρι.

Εικονικοί χαρακτήρες όπως αυτοί στο Pokemon Go θα μπορούν να κινηθούν πολύ πιο πειστικά μέσα στο εικονικό τους περιβάλλον, κουνώντας πολύ πιο ρεαλιστικά τα φύλλα ενός θάμνου καθώς πηδούν μέσα απ’ αυτόν.

Με τον ίδιο τρόπο, οι παραγωγοί ταινιών θα μπορούν να προσθέσουν εικονικούς χαρακτήρες στην οθόνη τους, οι οποίοι θα δένουν πολύ πιο αποτελεσματικά με τα αυθεντικά κινηματογραφικά πλάνα, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα και βάζοντας ένα τέλος στα αναρίθμητα green screens.

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση