ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H Amazon «έριξε» το Διαδίκτυο

Mεγάλα sites και υπηρεσίες του ίντερνετ τέθηκαν το βράδυ της Τρίτης εκτός Δικτύου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Mεγάλα sites και υπηρεσίες του ίντερνετ τέθηκαν το βράδυ της Τρίτης εκτός Δικτύου λόγω προβλήματος σε ένα από τα μεγαλύτερα data centers της Amazon στις ΗΠΑ.

Η Amazon Web Services επιτρέπει σε εταιρείες να νοικιάζουν cloud servers της για να διατηρούν δεδομένα στο Διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε δικές τους υποδομές.

Σύμφωνα με το BBC, ιστοσελίδες όπως το Quora και το Trello «έπεσαν», ενώ η Amazon ανακοίνωσε ότι εργάζεται πυρετωδώς για τη διόρθωση του προβλήματος και ότι το αίτιο είχε γίνει κατανοητό. Προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες υπηρεσίες, όπως το Slack.

Σύμφωνα με το BBC, το πρόβλημα σημειώθηκε στο S3 (Simple Storage Service) της AWS, που εξυπηρετεί περίπου 150.000 ιστοσελίδες και υπηρεσίες ανά τον κόσμο, κυρίως στις ΗΠΑ.

Τις υπηρεσίες της AWS χρησιμοποιούν το Netflix, το Spotify και η Airbnb. Αν και καμία από αυτές τις υπηρεσίες δεν «έπεσε» την Τρίτη, υπήρξαν αναφορές για προβλήματα στις επιδόσεις και την ταχύτητα, ενώ φαίνεται να επηρεάστηκαν και κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η SEC.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στα IFTTT, Splitwise, Alexa και την εφαρμογή του Nest. Η Αmazon είχε ανάλογα προβλήματα και στο παρελθόν, προκαλώντας μικρής χρονικής διάρκειας διακοπές σε Instagram, Vine και IMDB.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση