ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαγωνισμός Digital Agenda Alpha Stage: Παράταση μέχρι 16/9 στην υποβολή αιτήσεων

Όσα δήλωσε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο τέως Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό Τεχνητής Νοημοσύνης Digital Agenda Alpha Stage, ανακοίνωσε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο τέως Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 19 Ιουλίου θα ολοκληρωνόταν στις 10 Σεπτεμβρίου, ωστόσο αποφασίστηκε παράτασή της μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος.

Ο διαγωνισμός στοχεύει να ενθαρρύνει νεοφυείς εταιρείες και ομάδες από την Κύπρο, τη γύρω περιοχή και οποιαδήποτε άλλη χώρα, να παρουσιάσουν το καινοτόμο τους έργο, το οποίο βρίσκεται σε επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας (Technology Readiness Level 3-5). Ειδικότερα, καλεί νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες που αναπτύσσουν ή ενσωματώνουν καινοτόμες λύσεις Τεχνικής Νοημοσύνης στους τομείς του τουρισμού ή των μέσων ενημέρωσης ή της μάθησης/εκπαίδευσης ή της ευεξίας, που την ίδια ώρα στοχεύουν να εισέλθουν στη διεθνή αγορά, έχοντας φθάσει σε ένα στάδιο όπου μπορούν να προσελκύσουν επενδυτές, με την προοπτική να προχωρήσουν προς την εμπορική εκμετάλλευση.

Ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι ήδη έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον και αναμένουν προτάσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η παρουσίαση των τεσσάρων επικρατέστερων προτάσεων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθούν από τον ίδιο στις 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Alpha Stage. Η νικήτρια νεοφυής επιχείρηση ή ομάδα θα κερδίσει το βραβείο των 10.000 ευρώ εκ μέρους του Digital Agenda Cyprus Summit.

Ο τέως Υφυπουργός έκανε λόγο για ένα τεχνολογικό bing-bang λόγω των νέων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Κύπρος έχει πλέον καταστεί ένας περιφερειακός κόμβος τεχνολογίας. Ωστόσο, όπως είπε, «έχουμε γύρω στους 12.000 ντόπιους που ασχολούνται με την τεχνολογία και 19.000 που είναι ξένοι» και παρότρυνε τους νέους να πάρουν την κατεύθυνση των νέων καινοτόμων τεχνολογιών. Τόνισε τέλος ότι η Κύπρος στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Καινοτομίας είναι το νούμερο 10 στην Ευρώπη και το νούμερο 1 στη νότια Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση