ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:21
 

Ενδεχόμενη ματαίωση του Mobile World Congress 2020

Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, η διοργανώτρια αρχή της παγκόσμιας τεχνολογικής έκθεσης, GSMA, θα ανακοινώσει την απόφαση της την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Ο κορωνοϊός είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει σε ματαίωση του Mobile World Congress 2020. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ισπανικό τύπο, η GSMA, διοργανώτρια αρχή του Mobile World Congress, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, εξετάζει πλέον την ακύρωση του συνεδρίου στη Βαρκελώνη, λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Μαδρίτη, η απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα, η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού από την Κίνα έχει ήδη σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο, τόσο στην οικονομία της χώρας και στις επιχειρήσεις που εδράζουν την παράγωγή τους εκεί, όσο και στις μετακινήσεις και τις εμπορικές δραστηριότητες παγκοσμίως.

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, τουλάχιστον 24 διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια έχουν ακυρωθεί ή αλλάξει το πρόγραμμά τους, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του ιού, κυρίως στις ασιατικές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανησυχία είναι έντονη γύρω από την κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια στον τομέα της τεχνολογίας, στη Βαρκελώνη, Mobile World Congress (MWC), μεταξύ 24 και 27 Φεβρουαρίου.

Η GSMA είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου κινδύνου εμφάνισης κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Μεταξύ αυτών, είναι η απαγόρευση της εισόδου σέ όλα τα άτομα από ολόκληρη την περιφέρεια-επίκεντρο μετάδοσης του ιού, Hubei, αλλά όχι από την υπόλοιπη Κίνα.

Επιπλέον, θα γίνεται συνεχής απολύμανση των χώρων της έκθεσης και ιδιαίτερα των σημείων επαφής, ενώ θα υπάρχουν κάμερες που θα μετρούν τη θερμοκρασία. Για πολλές εταιρίες, ωστόσο, τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν καθησυχάζουν, αλλά αντίθετα προκαλούν αυξημένη ανησυχία.

Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να κυκλοφορούν με γάντια και μάσκες, ενώ θα αποφεύγεται η ανθρώπινη επαφή, όπως οι χειραψίες μεταξύ των επιχειρηματιών. Με αυτόν τον τρόπο όμως, υπονομεύεται αρκετά η ποιότητα του συνεδρίου, καθώς πέραν της παρουσίασης των καινοτομιών, η σύναψη συμφωνιών και η επιχειρηματική δικτύωση αποτελούν βασικές προτεραιότητές του.

Οι μεγάλες κινεζικές τεχνολογικές Huawei, Xiaomi, Oppo, Realme και η αμερικανική Motorola (Lenovo), έχουν ανακοινώσει ότι η παρουσία και η ατζέντα τους θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, η Huawei και η Realme ανέφεραν ότι θα μειωθεί ο αριθμός των στελεχών που θα μετακινηθεί από την Κίνα και η πλειοψηφία των ατόμων των αποστολών θα ταξιδέψει από την Ευρώπη.

Όλες οι εταιρίες που θα παρευρεθούν θα τηρήσουν τα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής, ενώ τα άτομα που μετακινούνται από την Κίνα θα διανύσουν κάποιο χρόνο απομόνωσης πριν από την παρουσία τους στο συνέδριο καθώς και επιπλέον 14 ημέρες μετά τη λήξη του συνεδρίου.

Τονίζεται ότι μεγάλος αριθμός εταιριών ζητούν την ακύρωση ή την αναβολή του συνεδρίου, καθώς τα κόστη για αυτές, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει το σχεδιασμό τους, είναι μεγάλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Πριν από μερικά χρόνια, επιστήμονες της NASA κατέγραψαν τη χαμηλότερη νότα που ακούστηκε ποτέ στο σύμπαν.

Η μουσική των άστρων

Η Γη είχε πάψει να βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου, δραματική υπαρξιακή ανατροπή για την εποχή
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
Στο στόχαστρο χάκερ η εφαρμογή Zoom

Στο στόχαστρο χάκερ η εφαρμογή Zoom

Εν μέσω πανδημίας οι περισσότεροι εργοδότες ζητούν από όσους εργαζομένους μπορούν να εργάζονται από το σπίτι με το FBI να ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για ένα πρωτόγνωρο μοντέλο λειτουργίας των τηλεπικοινωνιών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Σε εγρήγορση για τα δίκτυα

Ηδη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, της εθνικής ρυθμιστικής αρχής και των παρόχων ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
X