ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένσταση από Apple για τεράστιο πρόστιμο από ΕΕ για περιορισμούς ροής μουσικής

Η Apple αμφισβητεί πρόστιμο 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παρεμπόδιση της πρόσβασης σε πληροφορίες σχετικά με φθηνότερες υπηρεσίες ροής μουσικής (streaming)

ΠΗΓΗ: AFP

Η Apple αμφισβητεί πρόστιμο 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παρεμπόδιση της πρόσβασης σε πληροφορίες σχετικά με φθηνότερες υπηρεσίες ροής μουσικής (streaming), δήλωσε δικαστήριο της ΕΕ την Τρίτη.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone κατέθεσε προσφυγή στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο στις 16 Μαΐου, δήλωσε στο δικαστήριο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ισχυρή ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ, επέβαλε πρόστιμο στην Apple τον Μάρτιο σε μια μακροχρόνια ιστορία που χρονολογείται από μια έρευνα του 2020 που ξεκίνησε μετά από καταγγελία του σουηδικού κολοσσού Spotify.

Ήταν το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο σε βάρος της Apple από τις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή είπε ότι η Apple εμπόδισε τους προγραμματιστές εφαρμογών να ενημερώσουν τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος iOS για φθηνότερες συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής που είναι διαθέσιμες εκτός του App Store.

Η Apple είχε πει τότε ότι θα ασκούσε έφεση κατά της ποινής.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας δεν θέλησε να σχολιάσει, αλλά επεσήμανε τη δήλωσή του τον Μάρτιο, στην οποία ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ δεν είχαν βρει στοιχεία για βλάβη των καταναλωτών.

Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής δεν σχολίασε την προσφυγή της Apple, αλλά είπε ότι οι Βρυξέλλες «είναι έτοιμες να υπερασπιστούν όλες τις αποφάσεις τους στο δικαστήριο».

Το πρόστιμο δεν είναι η μόνη νομική διαμάχη μεταξύ της Επιτροπής και της Apple.

Οι δυο τους έχουν προσφύγει στα δικαστήρια της ΕΕ για διαταγή στην Apple να πληρώσει 13 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ιρλανδία σε αναδρομικούς φόρους.

Η υπόθεση βρίσκεται επί του παρόντος στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ όπου η Επιτροπή ασκεί έφεση κατά μιας απόφασης του 2020 που ακύρωσε την εντολή για την Apple να επιστρέψει τα χρήματα.

Ένα άλλο μήλο της έριδος είναι το νέο νομικό οπλοστάσιο της ΕΕ για να θέσει υπό έλεγχο μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Ενώ οι Βρυξέλλες λένε ότι ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) θα οδηγήσει σε δικαιότερο ανταγωνισμό, η Apple επέκρινε τον νόμο, λέγοντας ότι κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών.

Ο DMA στοχεύει τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, όπως η Apple, η Meta και η Microsoft, οι οποίες πρέπει να τηρούν μια λίστα υποχρεώσεων.

Η Επιτροπή τον Μάρτιο ξεκίνησε την πρώτη της έρευνα κατά της Apple στο πλαίσιο του DMA.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AFP

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση