ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτοιμο για...απογείωση το ευρωπαϊκό διαστημικό πρόγραμμα

Θα συμβάλει στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας της ΕΕ

ΠΗΓΗ: skai.gr

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι χαιρετίζει την έκδοση του κανονισμού για το Διάστημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, με την οποία επισφραγίστηκε η σχετική πολιτική συμφωνία που επετεύχθη τον Δεκέμβριο του 2020.

Με ύψος 14,88 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027 (έναντι 11 δισ. ευρώ για τα έτη 2014-2020 και 5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013), το διαστημικό πρόγραμμα διαθέτει τον υψηλότερο μέχρι τώρα προϋπολογισμό και περιλαμβάνει όλες τις διαστημικές δραστηριότητες της ΕΕ σε έναν ενιαίο κανονισμό. Το διαστημικό πρόγραμμα θα εξασφαλίσει τη συνέχεια και την εξέλιξη των τριών υπαρχόντων εμβληματικών προγραμμάτων Galileo, Copernicus και EGNOS.

Επίσης, θα στηρίξει νέες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της επιτήρησης και παρακολούθησης του διαστήματος (SST), της διαστημικής μετεωρολογίας, των κοντινών στη Γη αντικειμένων (NEO) και των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών (GOVSATCOM).

Το διαστημικό πρόγραμμα θα συμβάλει επίσης στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας της ΕΕ, αλλά και στην ανθεκτικότητά της. Χάρη σε αυτόν τον νέο κανονισμό, η ΕΕ θα δώσει ώθηση σε νέες εφαρμογές και τεχνολογίες, θα ενισχύσει τη υιοθέτηση των διαστημικών προγραμμάτων από τους χρήστες και την αγορά, καθώς και την αξιοποίηση των διαστημικών δεδομένων και υπηρεσιών για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και υπηρεσιών.

Το διαστημικό πρόγραμμα προωθεί επίσης την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού διαστημικού οικοσυστήματος. Το ταμείο διαστημικών επενδύσεων CASSINI, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα ενισχύσει ρηξικέλευθες νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτομίες, συμβάλλοντας ώστε η Ευρώπη να καταστεί ένας παγκόσμιας εμβέλειας κόμβος διαστημικής επιχειρηματικότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Space  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα 19 και αύριο 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Σήμερα το Digital Agenda Cyprus Summit

Σημαντικοί ομιλητές θα αγγίξουν θέματα κομβικής σημασίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας
Kathimerini.com.cy
 |  ΝΕΑ