Kathimerini.gr
Η NASA ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των αστροναυτών που θα αποτελέσουν το πλήρωμα της επόμενης αποστολής του προγράμματος Artemis.
Πρόκεται για τους Αμερικανούς Αντρέ Ντάγκλας, Ράντυ Μπρέσνικ, Φρανκ Ρούμπιο και τον πρώτο Ιταλό που θα ταξιδέψει στη Σελήνη, Λούκα Παρμιτάνο.
Η ανακοίνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον, σημaτοδοτεί και την επίσημη έναρξη της ειδικής εκπαίδευσης του πληρώματος, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν χρόνο.
Οι τέσσερις αστροναύτες προγραμματίζεται να εκτοξευθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη εντός του επόμενου έτους. Στόχος της αποστολής είναι η δοκιμή των διαδικασιών προσέγγισης και πρόσδεσης με τον εξοπλισμό που αναπτύσσουν οι εταιρείες SpaceX και Blue Origin. Η επιτυχία των δοκιμών αυτών αποτελεί κρίσιμο ορόσημο για την υλοποίηση του επόμενου μεγάλου στόχου των ΗΠΑ: την επιστροφή αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης, η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2028.




























