ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

NASA: Υπερηχητικός αστεροειδής αναμένεται να προσπεράσει τη Γη

Ταξιδεύει στο διάστημα με σχεδόν 27 φορές την ταχύτητα του ήχου

Ένας μικρός υπερηχητικός αστεροειδής που πετά με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη από μια σφαίρα πρόκειται να προσπεράσει τη Γη την Τρίτη, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη αστεροειδών της NASA.

Ο εν λόγω αστεροειδής έχει ονομαστεί 2022 QC7, σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων κοντά στη Γη (CNEOS) της NASA, και είναι σχετικά μικρός.

Ο αστεροειδής 2022 QC7 έχει πλάτος που κυμαίνεται από μόλις 16 μέτρα έως 36 μέτρα, σύμφωνα με τη NASA. Τα 36 μέτρα είναι περίπου το ήμισυ του ανοίγματος των φτερών ενός αεροπλάνου Boeing 767.

Αλλά ο αστεροειδής 2022 QC7 έρχεται γρήγορα προς την κατεύθυνση της Γης με ταχύτητα περίπου 9,10 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο ή 32.760 χιλιομέτρων την ώρα. Για να το θέσουμε αυτό στην προοπτική, είναι περίπου 10 φορές πιο γρήγορο από μια μέση σφαίρα τουφεκιού του ΝΑΤΟ 5,56 x 45 χιλιοστών και ισοδυναμεί με σχεδόν 27 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Η NASA έχει καταστήσει σαφές ότι ο αστεροειδής 2022 QC7 δεν έχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να χτυπήσει τη Γη και πρόκειται να περάσει σε απόσταση πάνω από 4,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Σελήνη περιφέρεται γύρω από τη Γη σε μια μέση απόσταση 384.000 χιλιομέτρων, αυτό είναι πολύ πιο μακριά – αν και όχι πολύ μακριά σε κοσμική κλίμακα.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ο αστεροειδής 2022 QC7 κατάφερε να χτυπήσει τη Γη, δεν θα… κατάφερνε και πολλά, λόγω του μικρού μεγέθους του.

Πηγή: Jerusalem Post

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Space  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Για τον διαγωνισμό, τις εξελίξεις και προκλήσεις για την Κύπρο, μιλά στην «Κ» ο τέως υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος ...
Του Παύλου Νεοφύτου
 |  ΝΕΑ
Για τον διαγωνισμό, τις εξελίξεις και προκλήσεις για την Κύπρο μιλά στην «Κ» ο τέως υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΝΕΑ