ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Project TILOS: Το παράδειγμα της νησιώτικης ενεργειακής αυτάρκειας στο Digital Agenda Cyprus Summit

Η παρουσίαση του παγκόσμια πρωτοποριακού προτζεκτ ενεργειακής αυτάρκειας «TILOS» στο Digital Agenda Cyprus

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η οργανωτική επιτροπή του Digital Agenda Cyprus Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την παρουσίαση του παγκόσμια πρωτοποριακού προτζεκτ ενεργειακής αυτάρκειας ‘TILOS’ στο #DA23. Το Project TILOS είναι το πρώτο παγκόσμια υβριδικό σύστημα ενεργειακής αυτάρκειας σε νησί και βασίζεται στον συνδυασμό αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε συνδυασμό με έξυπνα δίκτυα και λειτουργία μπαταριών. ¨Έχει αναπτυχθεί στο νησί της Τήλου και εξυπηρετεί τους 800 κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

To πρωτοποριακό έργο του υβριδικού σταθμού παραγωγής στην Τήλο, έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως το πρώτο στην Ευρώπη εν λειτουργία έργο παραγωγής, αποθήκευσης και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας από ΑΠΕ, έχοντας λάβει ήδη τεσσερα βραβεία κατα τη διάρκεια λειτουργίας του.

Τις εφαρμογές του TILOS (Technology Innovation for the Local Scale) θα παρουσιάσει στο συνέδριο ο Dr Γιώργος Πεχνιβάλογλου της εταιρείας Eunice

Σκοπός του πρωτοποριακού έργου T.I.L.O.S. (Technology Innovation for the Local Scale) είναι η ανάπτυξη και λειτουργία ενός ευφυούς, καινοτόμου συστήματος αυτοπαραγωγής ενέργειας βασισμένο σε ΑΠΕ (αιολική και ηλιακή ενέργεια) και συσσωρευτών προηγμένης τεχνολογίας, στο νησί της Τήλου για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια των κατοίκων της κοινότητας του νησιού.

Το TILOS Project βασίζεται στο καινοτόμο Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας, S4S (STORAGE FOR SUSTAINABILITY, SMART GRID, SOLUTIONS, SECURITY), που μπορεί να συνδυάσει διάφορες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως αιολικά και φωτοβολταϊκά, με αποθήκευση ενέργειας. Το S4S εφαρμόζει σε πραγματικό χρόνο μετεωρολογικά, τεχνικά δεδομένα, φορτίο και λειτουργικά δεδομένα, προκειμένου να εξασφαλίσει αδιάλειπτη παροχή ρεύματος, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η μελλοντική ανάπτυξη του S4S επικεντρώνεται στην πλήρη ενσωμάτωση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ σε συνδυασμό με το σύστημα έξυπνης διαχείρισης και της πρώτης και μοναδικής ελληνικής ανεμογεννήτριας EW16 Thetis 50kW, με στόχο την εξυπηρέτηση των ΝetProsumers και των μελών των Ενεργειακών Κοινοτήτων και των κατοίκων των ελληνικών και όχι μόνο νησιών, ως εφαρμογή Smart Grids.

Τις εφαρμογές του TILOS (Technology Innovation for the Local Scale) θα παρουσιάσει στο συνέδριο ο Dr Γιώργος Πεχνιβάλογλου της εταιρείας Eunice που ανέπτυξε και λειτουργεί το project με σημαντική συνδρομή από τη ΕΕ. Ο Δρ Πεχνιβάλογλου έχει σπουδάσει τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γερμανία (University of Oldenburg) και κατέχει διδακτορικό στην ελαστικότητα του αέρα από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. ‘Εχει άνω των 90 επιστημονικών δημοσιεύσεων και κατέχει 13 διεθνείς πατέντες στον τομέα των ΑΠΕ. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής του ελληνικού ομίλου ενέργειας Eunice Energy Group. Ο θεματική παρουσίαση του Δρ Πεχνιβάνογλου στο #DA23 έχει τον τίτλο: «Energy Democracy in Action, The Paradigm of Tilos Project»

Παρακολουθείστε την λειτουργία του project TILOS σε παραγματικό χρόνο EΔΩ

Δείτε το ντοκιμαντέρ του WWF GREECE για το TILOS

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση