ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώην σχεδιαστής της Apple θα λανσάρει αντίπαλο για το HomePod

Ο Κρίστοφερ Στρίνγκερ, ο οποίος για 20 χρόνια ήταν στο πλευρό του Τζόνι Άιβ στην ομάδα σχεδιασμού της Apple, ιδρύει την Syng

Newsroom K

Ένας από τους πιο γνωστούς, πρώην σχεδιαστές της Apple, συγκεντρώνει κεφάλαια για να δημιουργήσει ένα «επαναστατικό» νέο σύστημα ήχου, για να ανταγωνιστεί τα διάσημα ηχεία Sonos και HomePod, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Έχοντας περάσει περισσότερα από 20 χρόνια στην ομάδα σχεδιασμού της Apple και να συνεργάζεται στενά με τον ίδιο τον Τζόνι Άιβ, ο Κρίστοφερ Στρίνγκερ εγκατέλειψε τη Σίλικον Βάλει το 2017, για να ξεκινήσει τη νέα του επιχείρηση, Syng, στο Βένις Μπιτς του Λος Άντζελες.

Ο Στρίνγκερ, όπως αναφέρουν οι FT, περιλαμβάνεται σε περισσότερα από 1.400 διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και σχεδίων που σχετίζονται με προϊόντα της Apple, όπως το iPhone, το Apple Watch και το HomePod.

Η νέα του εταιρεία, Syng, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «μέλλον του ήχου», στοιχηματίζει στην ανώτερη κλάση των σχεδίων και της ποιότητας του ήχου των συσκευών της, η οποία θα της επιτρέψει να ξεχωρίσει.

Επίσης, η εταιρεία, σύμφωνα με τους Financial Times, θα χρησιμοποιήσει μια νέα τεχνολογία στα μεγάφωνα των συσκευών της, η οποία θα δημιουργεί έναν «επαναστατικό-μοναδικό» ήχο, που η Syng υποστηρίζει ότι θα είναι «εξωπραγματικός».

Το πρώτο ηχείο της εταιρείας, με το όνομα «Cell», έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2020, με διάφορες συσκευές να είναι προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία ελπίζει επίσης να έχει έσοδα μέσω της αδειοδότησης της νέας τεχνολογίας ήχου, σε άλλους κατασκευαστές. Ακόμη σχεδιάζεται μια συνδρομητική υπηρεσία, για την οποία δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.

Καταληκτικά, όπως σημειώνουν οι FT, ως μια νέα επιχείρηση που ξεκινά σε ένα αβέβαιο οικονομικό κλίμα, η Syng επικεντρώνεται στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι επενδυτές της, στα πρόσωπα και την εμπειρία των ατόμων που ίδρυσαν την εταιρεία.

Πληροφορίες / Φωτογραφία: Financial Times

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση