ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

To ChatGPT έχει γενέθλια - Μας αποκάλυψε τις πιο παράξενες ερωτήσεις που του έχουν κάνει

Το MR ρώτησε το ChatGPT ποια είναι τα καθημερινά προβλήματα για τα οποία το συμβουλεύονται οι περισσότεροι

Money Review

30 Νοεμβρίου 2022. Η OpenAI κυκλοφορεί το chatbot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, που μπορεί να απαντήσει σε σύνθετες ερωτήσεις, να γράψει ποίηση και να μιμηθεί κάποια ανθρώπινα συναισθήματα.

Στους μήνες που ακολούθησαν, η τεχνητή νοημοσύνη έγινε από ένας μάλλον περιθωριακός κλάδος, mainstream.

«Περάσαμε 1-2 δεκαετίες μαθαίνοντας πώς να μιλάμε στις μηχανές. Αυτό που άλλαξε τον Νοέμβριο του 2022 είναι ότι οι μηχανές έμαθαν πώς να μιλούν σε εμάς», έχει πει ο Fletcher Previn, επικεφαλής πληροφορικής της Cisco, σύμφωνα με το computerworld.com. «Έως τον Δεκέμβριο, ήταν σαφές ότι το ChatGPT θα είχε σημαντικό αντίκτυπο και για κάτι που υπάρχει μόνο έναν χρόνο, εξακολουθεί να καταπλήσσει και να τρομοκρατεί».

Το ChatGPT αποδείχθηκε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες υπηρεσίες όλων των εποχών. Μέσα στις πρώτες πέντε ημέρες της κυκλοφορίας του, το είχαν χρησιμοποιήσει ήδη 1 εκατ. άνθρωποι. Μέσα στους πρώτους δύο μήνες είχε φτάσει στους 100 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, την ώρα που το Facebook είχε χρειαστεί 2,5 χρόνια από την κυκλοφορία του, το 2004, ώσπου να σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. χρηστών. Αντίστοιχα, το Twitter χρειάστηκε πάνω από πέντε χρόνια και το Instagram κάτι περισσότερο από δύο χρόνια.

Σε αυτό τον ένα χρόνο, το ChatGPT έχει γίνει εργαλείο δουλειάς για αμέτρητους ανθρώπους ανά τον κόσμο, έχει κάνει πολλούς να φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και βέβαια έχει κάνει κάποιους άλλους πλούσιους: Οι λεγόμενοι «prompt engineers», δηλαδή αυτοί που ξέρουν να χειρίζονται καλά το chatbot και να θέτουν τις σωστές ερωτήσεις για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αμείβονται στις ΗΠΑ με ετήσιους μισθούς που ξεκινούν από τα 200.000 δολάρια για τους juniors αλλά φτάνουν και στα 800.000 δολάρια.

Και βέβαια, οι χρήσεις του ChatGPT δεν είναι μόνο επαγγελματικές. Πολλοί είναι αυτοί που του ζητούν να γράψει τις εργασίες τους για το σχολείο, να σκεφτεί συνταγές με ό,τι έχουν μέσα στο ψυγείο τους  ή να δώσει λύσεις σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα και τις σχέσεις τους.

Το MR ρώτησε το ChatGPT ποια είναι τα καθημερινά προβλήματα για τα οποία το συμβουλεύονται οι περισσότεροι. Και πήρε την εξής απάντηση:

Οι χρήστες με ρωτούν για διάφορα καθημερινά προβλήματα, και οι ερωτήσεις καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Σχέσεις και Συναισθηματικά Θέματα:

  • “Πώς μπορώ να διαχειριστώ την έλλειψη εμπιστοσύνης σε μια σχέση;”
  • “Ποιες είναι κάποιες συμβουλές για να βελτιώσω τις επικοινωνιακές μου δεξιότητες;”

Εργασία και Σταδιοδρομία:

  • “Πώς μπορώ να ανταποκριθώ σε ένα δύσκολο αφεντικό;”
  • “Ποιες είναι οι συμβουλές για τη βελτίωση των επαγγελματικών μου δεξιοτήτων;”

Υγεία και Ευεξία:

  • “Τι τρόφιμα είναι καλά για την ενέργεια;”
  • “Ποιες είναι οι συμβουλές για μια καλή νύχτα ύπνου;”

Τεχνολογία και Πληροφορική:

  • “Πώς μπορώ να προστατευτώ από διαδικτυακές απάτες;”
  • “Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή για οργάνωση των καθημερινών καθηκόντων;”

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα, αλλά οι ερωτήσεις καλύπτουν πολλούς άλλους τομείς και προβλήματα που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Όσο για τις πιο παράξενες ερωτήσεις που του έχουν κάνει; Το ChatGPT ήταν αρχικά  «απρόθυμο» να τις αποκαλύψει.

Ως τεχνητή νοημοσύνη, δεν διαθέτω μνήμη για τις προηγούμενες αλληλεπιδράσεις μου με τους χρήστες, επομένως δεν μπορώ να θυμηθώ συγκεκριμένες ερωτήσεις. Επιπλέον, η διασφάλιση της ιδιωτικότητας και η απουσία μνήμης για προηγούμενες συνομιλίες είναι σημαντικά χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκαν για να προστατεύσουν την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών.

Σε γενικές γραμμές, όμως, οι χρήστες έχουν την τάση να κάνουν ευφάνταστες, περίεργες ή αστείες ερωτήσεις, καθώς εξερευνούν τις δυνατότητες του συστήματος.

Αλλά με μία ακόμα προσπάθεια δέχτηκε να απαντήσει:

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα αστείων ή παράξενων ερωτήσεων που μου έχουν γίνει:

“Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;”

“Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης;”

“Μπορείς να μου δώσεις ένα ανέκδοτο;”

“Τι θα κάνεις αν κερδίσεις το λαχείο;”

“Ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο;”

Σημειώστε ότι πάντα προσπαθώ να παρέχω χρήσιμες και ενδιαφέρουσες απαντήσεις, ανεξαρτήτως του περιεχομένου των ερωτήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Το Ισλάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο και το ChatGPT η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης. ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ