ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

BBC προς εργαζομένους του: «Διαγράψτε το TikTok από τα εταιρικά κινητά»

Tο BBC φέρεται να είναι ο πρώτος βρετανικός μιντιακός οργανισμός, και μόλις δεύτερος στον κόσμο μετά το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Δανίας, που εκδίδει οδηγία για το TikTok

Το BBC συνέστησε στο προσωπικό του να διαγράψει το TikTok από τα εταιρικά κινητά για λόγους ασφαλείας και ιδιωτικότητας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που η χρήση τους γίνεται για λόγους δημοσιογραφικούς ή μάρκετινγκ.

«Δεν συνιστούμε την εγκατάσταση του TikTok σε εταιρική συσκευή του BBC, εκτός αν υπάρχει δικαιολογημένος επιχειρηματικός λόγος. Αν δεν χρειάζεστε την εφαρμογή για λόγους δουλειάς, το TikTok θα πρέπει να διαγραφεί» σημειώνεται στην οδηγία που εστάλη στο προσωπικό της δημόσιας βρετανικής ραδιοτηλεόρασης την Κυριακή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απαγόρευση της εφαρμογής, ιδιοκτησίας της κινεζικής εταιρείας ByteDance στα κυβερνητικά smartphones εν μέσω φόβων για πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

 

«Το BBC λαμβάνει την ασφάλεια των συστημάτων του, τα δεδομένα και τους ανθρώπους του εξαιρετικά σοβαρά» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού φορέα ενημέρωσης.

Tο BBC φέρεται να είναι ο πρώτος βρετανικός μιντιακός οργανισμός, και μόλις δεύτερος στον κόσμο μετά το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Δανίας, που εκδίδει οδηγία για το TikTok.

Μεταξύ των χωρών που έχουν απαγορεύσει τη χρήση της εφαρμογής στα κυβερνητικά κινητά, πλην του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι οι ΗΠΑ, Καναδάς, Νέας Ζηλανδία, Βέλγιο, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους εργαζομένους της.

Το 2022, η ByteDance παραδέχτηκε πως κάποιοι υπάλληλοί της, οι οποίοι στη συνέχεια απολύθηκαν σύμφωνα με την εταιρεία, εντόπισαν την τοποθεσία ξένων δημοσιογράφων.

Η παραδοχή αυτή προκάλεσε την ανησυχία πολλών κυβερνήσεων πως η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιεί τη δημοφιλή υπηρεσία βίντεο για να συγκεντρώνει στοιχεία ή να κατασκοπεύει πολίτες.

Το TikTok αρνείται τέτοιου είδους δραστηριότητα, πως δηλαδή παραχωρεί προσωπικά στοιχεία χρηστών της στην κινεζική κυβέρνηση, και αναφέρει πως οι απαγορεύσεις της εφαρμογής σε κυβερνητικά κινητά πολλών κυβερνήσεων βασίζεται σε «θεμελιώδη παρανόηση».

Πηγή: Bloomberg/BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Social: Τελευταία Ενημέρωση