ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Facebook: Η εταιρεία δεν θέλει να προστατεύσει τους χρήστες, καταγγέλλει η Φρ. Χόγκεν

Η πρώην υπάλληλος ζητεί σε συνέντευξή της να έχουν ίσα δικαιώματα οι μέτοχοι της εταιρείας

Kathimerini.gr

Το Facebook δε θέλει να προστατεύσει τους χρήστες του από τα προβλήματα που τους προκαλεί, κατήγγειλε σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Observer η πρώην υπάλληλος του μεγάλου κοινωνικού δικτύου Φράνσις Χόγκεν που έχει οδηγήσει με τις αποκαλύψεις της σε κρίση την εταιρεία.

Σε νέα επίθεσή της κατά του ιδρυτή και διευθυντή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η κα Χόγκεν που κατέθεσε και στο αμερικανικό Κογκρέσο για την ασφάλεια του δικτύου, τον κατηγόρησε ότι δεν έχει δείξει την παραμικρή επιθυμία να διοικήσει την εταιρεία κατά τρόπον ώστε να προστατεύσει το κοινό από τις συνέπειες που μπορεί να έχει το τοξικό περιεχόμενο αναρτήσεων.

«Αυτή τη στιγμή ο Μαρκ δεν δίνει λόγο σε κανέναν. Έχει τον απόλυτο έλεγχο. Δεν τον επιτηρεί κανείς και δεν έχει δείξει την παραμικρή επιθυμία να διοικήσει την εταιρεία στο απαιτούμενο επίπεδο για τη δημόσια ασφάλεια», είπε η κα Χόγκεν, που βρίσκεται στη Βρετανία ενόψει κατάθεσής της και σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα.

Η νέα της παρέμβαση έρχεται καθώς προκύπτουν νέα στοιχεία σχετικά με την αδράνεια του Facebook να αντιμετωπίσει φαινόμενα αναπαραγωγής ψευδών και τοξικών αναρτήσεων. Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, υπάλληλοι της εταιρείας κατήγγειλαν ότι το Facebook δεν αντέδρασε καθόλου όταν πλημμύρισε με ψευδείς καταγγελίες σχετικά με την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ το 2020, ότι δήθεν είχε σημειωθεί νοθεία.
Η κ. Χόγκεν πρόσθεσε ότι εάν δοθεί σε όλους τους μετόχους της εταιρείας ίσο δικαίωμα στη διοίκησή της, τότε θα υπάρξουν αλλαγές στην κορυφή της. «Πιστεύω στα δικαιώματα των μετόχων, και οι μέτοχοι, με εξαίρεση τον Μαρκ, ζητούν εδώ και χρόνια να ισχύσει ο κανόνας μία ψήφος για κάθε μετοχή. Κι ο λόγος είναι ότι σίγουρα οι μέτοχοι θα επέλεγαν άλλη ηγεσία αν είχαν την επιλογή», είπε η πρώην υπάλληλος του Facebook.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «υπάρχουν εταιρίες-κολοσσοί που έχουν προχωρήσει σε τεράστιες αλλαγές. Η Apple τις έκανε, η Microsoft τις έκανε, και μπορεί να αλλάξει και το Facebook. Απλώς δεν έχει την επιθυμία», ανέφερε στη συνέντευξή της η κα Χόγκεν.

Πηγή: The Observer

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Δυόμισι εβδομάδες αφότου αγοράστηκε από τον Μασκ, το Twitter αγκομαχά και οι τεχνολογικοί συντάκτες διερωτώνται «εάν θα ...
 |  SOCIAL
Η αίσθηση του «κολλήματος» εξηγεί γιατί παραμένουμε χρήστες ενός κοινωνικού δικτύου που μας προκαλεί σύγχυση, αγωνία, θλίψη ...
 |  SOCIAL